Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Помер український футбольний тренер Ігор Гамула

Помер український футбольний тренер Ігор Гамула
Фото: ФК Ростов

На 62-му році життя помер колишній головний тренер «Закарпаття» та екс-гравець «Зорі» Ігор Гамула.

Гамула народився на Луганщині. У вищій лізі чемпіонату СРСР грав за ворошиловградську "Зорю" та ростовський СКА, з яким виграв кубок СРСР у 1981 році.

На посаді тренера Гамула працював у херсонській «Таврії», «Чорноморці», «Даугаві», «Дінабурзі» та «Закарпатті». Останнім місцем роботи Гамули був аматорський клуб "Геракліон", що грає в чемпіонаті Москви.

Ігор Гамула був відомий як експресивна та одіозна людина, і нерідко його словесні перли прикрашали нудні прес-конференції.

Вибрані цитати Гамули:

  • Коли мої футболісти на тренуваннях грають в один дотик, у мене голова крутиться. Я думаю: може, це переодягнені? Може, не наша команда? А виходимо на гру – і починають щось боятися. Я все розумію – психологія.
  • Звичайно, я вищий за Заварова. Нехай я й лисий, а Сашко досі кучерявий. Але у Заварова зріст 171 сантиметр, а в мене - 171 з половиною.

  • Книги? Мені зараз не до книжок. Книги почитаємо потім… на цвинтарі!

  • Якщо пити — так щоб було красиво, днів два-три. А зараз цього дозволити собі не можу: робота постраждає. А якщо страждатиме робота — навіщо пити? Пивко в холодильнику завжди стоїть, але вживаю його максимум пляшечку і якщо є можливість. І риба.

  • Свого часу я почув від Віктора Прокопенка такі слова: «Гумор - як вагітність: або є, або немає». Я з цим слоганом цілком погоджуюся.

     

Новини по темі: Смерть Тренери