Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Ольга Харлан назвала час підготовки до Олімпіади-2020 "найдепресивнішим у її житті"

Ольга Харлан назвала час підготовки до Олімпіади-2020
Фото: youtube.com/"ДОРОТИ"

Українська фехтувальниця Ольга Харлан розповіла, що перед Олімпіадою-2020 у Токіо у неї почалася депресія. За словами спортсменки, причиною цього стала пандемія коронавірусу, через яку змагання постійно переносили і вона не розуміла, "куди їй готуватися". Про це Харлан розповіла в інтерв'ю з DOROTYE.

- Я пам'ятаю той день, коли сказали, що не буде Олімпіади. Я як сіла на дивані, й не знаю, що робити. Плакати? Не знаю. Ну от реально у мене такий ступор. Думаю: ну як це можливо? Я до останнього вірила, що все ж таки знайдуть якісь заходи і таки проведуть Олімпіаду. Навіть війни призупиняли, щоб Олімпіаду провести. І я не розуміла, куди готуватися, навіщо? І взагалі я не бачу свого хлопця, не розумію, коли побачу. Ну просто такий підвішений стан був, це було жахливо, - сказала вона.

Харлан зазначила, що їй також було дуже складно готуватися до змагань на карантині, бо вона звикла до "робочого ритму" та змагань щомісяця.

- Найдепресивніший час, який був у моєму житті. По-перше, я була одна вдома. І ось цей депресивний стан, коли ти просто повинен тренуватися у себе в коридорі. При цьому там там же спати, істи і так далі. І ти ще мусиш тренуватися. Це було жахливо. Мені просто хотілося вирватися,  піти до зали, – поділилася Харлан.

Спортсменка також додала, що це очікування "її і вбило", вона не мала змагального настрою.

- Перешкодило все-таки те, що у мене не було змагань. У мене не було ось цього азарту. Довгий час я просто ходила на тренування, щоб просто тренуватися. Навіщо тренуватись? Ну, до Олімпіади. А коли Олімпіада буде? Ну, там через 7 місяців. Ну прям депресія, не можу іншого сказати. У мене була паніка. Це як іспит, який ти маєш скласти, взагалі жодного разу не побувавши на парах: ти нічого не знаєш і ти маєш прийти та здати його. І вдало, – сказала Ольга.

Ользі Харлан 31 рік. Вона фехтувальниця та олімпійська чемпіонка у командній шаблі Пекіна-2008, срібна призерка Олімпіади у Ріо-2016 у командній шаблі. В індивідуальній першості двічі ставала бронзовою призеркою ігор – у Лондоні-2012 та Ріо-2016. Зустрічається з італійським фехтувальником Луїджі Самеле. У 2021 році посіла друге місце у "Танцях із зірками".

Новини по темі: Ольга Харлан