Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Лєвандовскі не дочекався дива - Мессі всьоме виграв "Золотий м'яч"

Лєвандовскі не дочекався дива - Мессі всьоме виграв
Фото: REUTERS.

У Парижі, куди завбачливо переїхав грати Лео Мессі, 29 листопада відбулася церемонія вручення призу найкращому гравцю року - "Золотий м'яч". У столиці Франції він і залишився: Чарівник здобув сьомий такий трофей. Цей рекорд навряд чи колись паде. Навряд чи зможе його побити і Кріштіану Роналду, який минулого сезону зібрав просто оберемок усіляких індивідуальних досягнень - але тільки не "Золотий м'яч".

Роналду за підсумками опитування залишився взагалі за бортом першої п'ятірки – він шостий у рейтингу. Для Кріштіану це найгірший результат у рейтингу найкращих футболістів за версією France Football з 2010 року. Тоді вище португальця були Мессі, Іньєста, Хаві, Снейдер та Форлан.

Інтрига крутилася навколо двох імен - Лео Мессі та Роберта Лєвандовскі. Поляк, якщо чесно, заслужив нагороду - заслужив і у 2020-му, коли через пандемію приз чомусь вирішили не вручати. І цього сезону форвард "Баварії" теж показав космічний футбол і таку ж результативність (як доказ - недавній гол через себе, просто як демонстрація могутності). Однак церемонія ще раз довела, що в епоху Мессі та Роналду відібрати у них "Золотий м'яч" не судилося.

Лєвандовскі отримав "втішні" номінації - найкращому нападнику, але навряд чи це його втішить. Поляку вже 33, і космічних сезонів у нього в запасі залишилося не так багато. Але все одно має бути приємно стати першим в історії володарем трофею: приз для нападників започатковано цього року, і вручався він вперше.

Десятка найкращих футболістів світу цього року виглядає так:

  1. Ліонель Мессі ("ПСЖ")
  2. Роберт Лєвандовскі ("Баварія")
  3. Жоржінью ("Челсі")
  4. Карім Бензема ("Реал")
  5. Н'Голо Канте ("Челсі")
  6. Кріштіану Роналду ("Манчестер Юнайтед")
  7. Мохамед Салах ("Ліверпуль")
  8. Кевін Де Брюйне ("Манчестер Сіті")
  9. Кіліан Мбаппе ("ПСЖ")
  10. Джанлуїджі Доннарумма ("ПСЖ").

Серед жінок найкращою футболісткою року та володаркою "Золотого м'яча-2021" стала Алексія Путельяс із "Барселони".

Усі нагороди від France Football-2021

  • Найкращий молодий гравець: Педрі ("Барселона")
  • Найкращий нападник: Роберт Лєвандовскі ("Баварія")
  • Найкращий воротар: Джанлуїджі Доннарумма ("ПСЖ")
  • Найкращий клуб: "Челсі" (переможець Ліги чемпіонів).

34-річний аргентинець Лео Мессі виграв приз у 7-й раз, це рекордний показник. Друге місце за кількістю «Золотих м'ячів» належить Кріштіану Роналду, який має 5 нагород.

У 2021 році Мессі виграв із «Барселоною» Кубок Іспанії та завершив сезон-2020/21 найкращим бомбардиром Ла Ліги з 30 голами, а зі збірною Аргентини вперше переміг на Кубку Америки.

Раніше Мессі отримав «Золотий м'яч» чотири рази поспіль, з 2009-го до 2012-го, а також у 2015-му та 2019-му.