Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
4 травня
Завантажити ще

Українські ватерполісти виграли перший за двадцять років трофей

Українські ватерполісти виграли перший за двадцять років трофей
Фото: Фейсбук Олександра Дядюри

Збірна України з водного поло стала переможцем міжнародного турніру Ліга Націй, який проходив у Чехії з 26 до 28 листопада.

У заключному поєдинку Ліги націй збірна України зустрічалася із командою Австрії. Синьо-жовті практично не відчули опору суперників та перемогли з розгромним рахунком 21:2. Перед цим наші хлопці святкували ще чотири перемоги у поєдинках із Англією, Литвою, Чехією та Швейцарією. Отже збірна України з водного поло стала золотим призером турніру.

Це перший трофей національної команди за 20 років. Найкращим гравцем турніру став українець Денис Гусаков.

Участь у змаганнях взяли 11 збірних: Чехія, Словаччина, Бельгія, Швейцарія, Англія, Австрія, Уельс, Литва, Великобританія U-19, Україна, ПАР.

– Дуже приємно виграти турнір Ліги націй. Враховуючи, що ми через коронавірусну пандемію не збиралися два роки, результат, вважаю, відмінний. Кардинально змінився склад збірної України, і ми на такому рівні зіграли дуже гідно. У нас багато молоді в команді, і вони дуже добре показали себе в поєдинках. Хочу подякувати хлопцям. Гра зі Швейцарією показала, що у нас є стрижень у команді, ми – одне ціле, і це показали матчі Ліги націй, – прокоментував перемогу капітан збірної України з водного поло Олександр Дядюра.

Новини по темі: водне поло Ліга націй