Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
10 травня
Завантажити ще

УАФ поскаржилася до УЄФА на Боснію та Герцеговину - не пускають українських уболівальників на вирішальний матч

УАФ поскаржилася до УЄФА на Боснію та Герцеговину - не пускають українських уболівальників на вирішальний матч
Фото: Павло ДАЦКОВСЬКИЙ.

Українська асоціація футболу звернулася до УЄФА після рішення влади Боснії та Герцеговини про недопуск українських уболівальників на ключовий матч відбору на ЧС-2022. Про це повідомляється на офіційному сайті УАФ.

- Футбольна спілка БіГ відмовляється надати УАФ 5-відсоткову квоту квитків, якими мають бути забезпечені вболівальники команди гостей, - констатують в Україні.

Таке рішення місцева влада ухвалила, посилаючись на складну епідеміологічну ситуацію з поширенням COVID-19.

Через те, що відбувається, УАФ звернулася до УЄФА. У футбольний союз відправили офіційний лист із проханням розібратися у цій ситуації.

- Щоб вирішити проблему, за підписом першого віце-президента УАФ Олега Протасова до УЄФА було надіслано офіційного листа з проханням розібратися у незрозумілій позиції Футбольного союзу Боснії та Герцеговини. УАФ попросила УЄФА втрутитися для того, щоб правила допуску українських уболівальників та офіційної делегації на матч Боснія та Герцеговина – Україна були дотримані, – сказано у повідомленні.

16 листопада Боснія прийматиме Україну в останньому турі групового етапу кваліфікації ЧС-2022. Боснія та Герцеговина відстає на 2 очки, але має матч у запасі. 13 листопада команда зустрінеться із Фінляндією. Україні потрібна лише перемога – і надія на сприятливий результат інших поєдинків у групі.

Перед цим 11 листопада Україна в Одесі зіграє товариський матч із Болгарією. На матчі очікується присутність 10-11 тисяч уболівальників.