Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко розповів про нераціональну витрату грошей на підготовку до Олімпіади-2022

Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко розповів про нераціональну витрату грошей на підготовку до Олімпіади-2022
Фото: НОК України

Єдиний олімпійський зимовий чемпіон Олександр Абраменко розповів про підготовку до своїх п'ятих Ігор.

– Стали возити на збори більшу кількість спортсменів та тренерів. До Олімпіади-2018 нас їздило три тренери та два спортсмени, наразі ми до Швейцарії, Америки або Фінляндії вивозимо по 20-25 осіб. Це десь сім-вісім разів на рік.

Але це все одно нераціональне витрачання грошей. Краще збудувати потрібні об'єкти в Україні та не їздити нікуди. Тим більше, трапляються випадки, що людина вперше побачила трамплін на закордонних зборах – у нас їх немає, а по телевізору не те – і каже: «Ні-ні, я на таке не підписувався». І все, гроші на вітер.

Я ще після Олімпіади, як побачив ці цифри [фінансування фристайлу], навіть не зрозумів. Тоді йшлося про 28 млн, і були заголовки, що стільки коштує моя перемога. Але моя підготовка на рік державі коштує максимум 150 тисяч доларів – щоб провезти мене по всіх зборах, яких я потребую, і на всі потрібні змагання, - розповів спортсмен в інтерв'ю "Трибуні".

Абраменко також розповів, чому в Україні так і не збудували трамплін для фристайлу.

- Я настільки патріот, що попросив друга – він проектувальник – у вільний час спроектувати трамплін. Він зробив проект, знайшли у Києві однодумців, але не знайшли грошей.

Потім у Миколаєві цей трамплін. Максим приїхав туди на презентацію, але жоден чиновник не прийшов. Хоча вони знали. Їх запитували чому – у відповідь: «Нас офіційно ніхто не запросив». Маразм. З ким ми тільки не розмовляли, що його потрібно відновлювати, але результат - нуль.

Земля, де стоїть трамплін, дуже цікава. З 2009 року її намагаються правдами-неправдами приватизувати. Безуспішно. Усім, хто був у Миколаєві при владі увесь цей період, фристайл був як кістка у горлі. Коли я медаль виграв, було таке відчуття ставлення від них на кшталт: «Б**дь. Нахера?» Нинішня влада вже начебто зацікавлена, але знову ж таки – не роблять нічого.

Сподіваюся, після Олімпіади, коли більше часу буде, я щільніше займуся цим питанням. Не хочу так просто відстати, треба все зробити для майбутнього розвитку, - сказав Абраменко.