Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
10 травня
Завантажити ще

Андрій Шевченко знайшов собі роботу у найстарішому клубі Італії - зароблятиме майже 2 мільйони євро на рік

Андрій Шевченко знайшов собі роботу у найстарішому клубі Італії - зароблятиме майже 2 мільйони євро на рік
Фото: УАФ Павел Кубанов

Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко наближається до початку клубної тренерської кар'єри. Як пишуть інформовані італійські ЗМІ, переговори українця з "Дженоа" - на фінішній прямій, і вже днями Шева у новій якості повернеться до Італії, де його люблять та шанують.

Першим про те, що Андрій Шевченко очолить «Дженоа», повідомив журналіст Ніколо Скір. За його даними, Шева підпише контракт на строк до 2023 року з опцією продовження ще на сезон. Він зароблятиме 1.8 млн євро на рік та бонуси. До штабу Шевченка увійдуть Андреа Малдера та Мауро Тассотті, які працювали з ним у збірній України.

За даними ще одного інсайдера, журналіста Джанлукі Ді Марціо, минулої ночі керівництво італійського клубу відправило оточенню тренера проект контракту терміном до червня 2024 року. Переговори відбуваються дуже швидко. Очікується, що Шевченко прилетить до Італії для підписання угоди у вівторок, 9 листопада.

На даний момент "Дженоа", найстаріший в Італії футбольний клуб (заснований у 1897 році, 9 разів вигравав чемпіонат країни - але ще в першій половині 20 століття), знаходиться на 15-му місці в турнірній таблиці серії А. 6 листопада клуб оголосив про звільнення головного тренера Давида Баллардіні.

Андрій Шевченко став тренером збірної України з футболу у 2016 році. Робота із національною командою стала його першим тренерським досвідом. Незважаючи на невдачу у відборі до ЧС-2018, контракт із фахівцем продовжили. Після цього Шевченко тріумфально вивів Україну на Євро-2020 із першого місця у групі.

На Євро-2020 збірна України дивом вийшла з групи та, перемігши шведів у першому раунді плей-офф, вперше дійшла до чвертьфіналу Євро, де розгромно програла англійцям. Загалом під керівництвом Шевченка національна команда провела 52 матчі, в яких здобула 25 перемог, 13 разів зіграла внічию та зазнала 14 поразок.

Відхід Шевченка зі збірної супроводжувався скандалом. Тренер оголосив, що його контракт спливає, а потім - що вже минув, і склав повноваження. Через деякий час Шевченко зібрав прес-конференцію і заявив, що УАФ нічого не зробила для пролонгації угоди, хоча тренерський штаб чекав на це. Футбольні чиновники, у свою чергу, стверджували, що надсилали Шеві пропозицію про переговори, але не отримали відповіді.