Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Гол Фаті забезпечив перемогу «Барселоні» у Києві. «Динамо» не може забити у четвертому матчі турніру

Гол Фаті забезпечив перемогу «Барселоні» у Києві. «Динамо» не може забити у четвертому матчі турніру
Фото: ФК «Динамо» (Київ)

Сказати, що ця зустріч була для «Динамо» та для «Барселони» мініфіналом турніру – нічого не сказати. По суті це був поєдинок за можливе місце в Лізі чемпіонів. За будь-якого результату команди не втрачали можливості поборотися за третє місце у групі та вихід до Ліги Європи. Але ж завжди хочеться більшого?

Матч жвавіше почали гості. Залишившись без звільненого головного тренера Рональда Кумана і поки не дочекавшись обіцяного призначення на вакантну посаду легенди «Барселони» Хаві Ернандеса, каталонці з перших хвилин взяли ініціативу в свої руки. Атака за атакою, але то рятував Бущан, що чудово грає, то диво, а то й дощова погода, яка явно була не на руку технічним гостям.

"Динамо" активізувалося до середини першого тайму. З'явилася надія. Стало зрозуміло - як мінімум катастрофи не повинно бути. Де Пена спочатку небезпечно бив сам, потім гостро пасував у штрафний майданчик на Шапаренка. Не склалося. Втім, статистика володіння м'ячем все одно була зрадницькою на користь гостей 61% на 39%.

Все вирішилося у другому таймі. Втомлена основа Луческу явно підсіла, «Барселона» навпаки нарощувала і нарощувала обороти. Спірний момент, що зажадав застосування VARа, стався на 63-й хвилині. Фаті падає у штрафному майданчику, артистично катаючись мокрою травою і натякаючи на пенальті. Арбітр спочатку ставить м'яч на крапку, потім після перегляду відеозапису його скасовує (я б ще й картку Фаті за симуляцію показав – прим.авт). І тут здалося, що тепер все в руках «Динамо». Повинні включити швидкість та кураж.

Але, Фаті, той самий Фаті, зробив свою справу. На 70-й хвилині він з 11-метрів (точки звідки не судилося пробити пенальті) вганяє м'яч під поперечину. Бущан був безсилий.

У киян був реальний шанс, коли на 82-хвилинці Циганков праворуч забійно пробивав під поперечину. Воротар гостей врятував. Після чого гра перейшла у площину сумбуру. Підсумок: мінімальна перемога «Барселони» і, як і раніше, жодного забитого м'яча в Лізі чемпіонів на рахунку підопічних Мірчі Луческу. Тішить одне - виглядала команда по-бойовому, відчувався настрій на боротьбу, і все ще залишився шанс зачепитися за євровесну.