24 липня
Завантажити ще

Олімпійський чемпіон, фристайліст Абраменко захоплений зусиллями Пекіну з розвитку зимових видів спорту

Олімпійський чемпіон, фристайліст Абраменко захоплений зусиллями Пекіну з розвитку зимових видів спорту

"В Україні практично відсутня необхідна матеріально-технічна база для занять фристайлом. У той же час Китай має готову стратегію розвитку цього спортивного напрямку, про що свідчить успішний досвід підготовки і проведення двох олімпіад. Нашій державі слід вивчити напрацювання Пекіна, тим більше що Україну пов'язують з Китаєм традиційні дружні відносини", - про це написав український фристайліст, олімпійський чемпіон 2018 року Олександр Абраменко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"На зимовій Олімпіаді-2022 у Пекіні у нас вперше буде розіграний комплект в командних змаганнях. Це дійсно мотивуючий історичний момент. Взагалі, майбутня олімпіада буде історичною - вперше в історії Пекін стане містом "двох олімпіад". У 2008 році там вже проводилася літня олімпіада. Китайці з притаманною їм мудрістю і стратегічним мисленням зберегли і реконструювали частину інфраструктури", - написав Абраменко..

Чемпіон навів як приклад пекінський стадіон "Пташине гніздо", в який КНР інвестувала мільйони доларів. Термін експлуатації споруди становитиме не менше ста років. Згадав Абраменко й Big Air Shougang - стадіон, де  проходитимуть змагання з фристайлу та сноубордингу.

"Це нова, перша у світі постійна споруда такого типу. Після Ігор воно буде використовуватися для занять спортом і розваг", - розповів фристайліст.

Також Абраменко висловив щире захоплення зусиллями китайської сторони щодо розвитку зимових видів спорту.

"Китай думає не тільки і не стільки про підвищення свого іміджу на міжнародній арені. Тут ще й величезна турбота про громадян, стратегія розвитку зимових видів спорту, бажання захопити ними якомога більше дітей, молоді", - написав він.

Спортсмен зазначив, що в українському фристайлі, незважаючи на наявність талановитих спортсменів і тренерського складу, складається зворотна ситуація.

"Про гідну інфраструктуру доводиться лише мріяти. Маю велику надію, що майбутня зимова Олімпіада в Пекіні стане й уроком, і прикладом для наслідування для України", - заявив Олександр Абраменко.