Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

«Барселона» - «Динамо». 0:11 на двох. Хто розмочить суху статистику?

«Барселона» - «Динамо». 0:11 на двох. Хто розмочить суху статистику?
Фото: UEFA.com

У середу, 20 жовтня, «Барселона» приймає на «Камп Ноу» київське «Динамо». Іспанський клуб в стартових турах зазнав дві поразки, а кияни мають в активі одне очко. Ані ті, ані інші поки не забивали в поточному розіграші жодного м'яча.

Ще одне іспано-українське рандеву

Іспанська перевірка українських команд продовжиться в середу. Як і у випадку «Шахтаря» з «Реалом», «Динамо» з «Барселоною» теж зустрічалося на груповому етапі минулого розіграшу Ліги чемпіонів. Тільки на відміну від гірників, ці зустрічі ніякої радості динамівцям не принесли.

Якщо на виїзді кияни дали бій каталонцям і в рівному поєдинку поступилися 1: 2 (Мессі відкрив рахунок голом з пенальті на п'ятій хвилині, потім відзначився Жерар Піке, а єдиний динамівський гол на 75-й хвилині забив Віктор Циганков), то вдома «блаугранас» напіврезервним складом пройшлися катком по «синьо-білим» - 4: 0. Дублем у тій зустрічі відзначився датський нападаючий Мартін Брейтвейт, і ще по голу на свій актив записали Антуан Грізманн і Сержиньйо Дест.

«Барселона» ніколи досі так невдало не стартувала в Лізі чемпіонів. У перший ігровий день каталонці були розгромлені «Баварією» (0: 3), а потім пропустили в Лісабоні три м'ячі від «Бенфіки». Київське «Динамо» почало груповий етап нульовою нічиєю проти «Бенфіки», а в другому турі українці були декласовані в Мюнхені «Баварією» - 0: 5, повторивши свій антирекорд 19-річної давності в турнірах УЄФА (коли поступилися в 2002-му в Турині « Ювентусу »з тим самим рахунком). Виходить, що на старті команди на двох пропустили 11 м'ячів, не забивши у ворота суперника жодного.

Перед грою з «Динамо» підопічні Рональда Кумана нарешті перервали невтішну серію з поразок. До зустрічі з «Валенсією» в останніх 4 іграх каталонці перемагали тільки раз. Однак в цьому поєдинку каталонці нагадали себе колишніх і здобули вольову перемогу 3: 1 з голами Ансу Фаті, Філіппе Коутінью і Мемфіса Депая. Варто відзначити, що бразилець Коутінью забив перший гол за одинадцять місяців, пропустивши великий період через травму. Також варто відзначити дебют аргентинського грізного форварда Серхіо Агуеро, який вийшов на заключні п'ять хвилин. Насторожує і те, що форму набирає 18-річний Ансу Фаті, який, як і Коутинью, довгий час лікувався. Все це дуже недоречно - прямо напередодні гри з «Динамо».

На відміну від «Барселони» справи киян у внутрішній першості йдуть краще. Динамівці лідирують, випереджаючи донецький «Шахтар» на три очки. В 11 турах "синьо-білі» лише двічі зіграли внічию - з «Інгульцем» і «Шахтарем». На вихідних столичний клуб вдало з'їздив до Львова, де обіграв однойменний клуб - 4: 1. Дублем відзначився Денис Гармаш, який перекваліфікувався в нападники і у якого тепер на рахунку 5 м'ячів і дві результативні передачі. Ще по голу забили креативні півзахисники Віктор Циганков та Віталій Буяльський. Циганков з 8 м'ячами лідирує в гонці бомбардирів чемпіонату України і намагатиметься забити вдруге на «Камп Ноу».

Минулий матч на «Камп Ноу» завершився перемогою іспанців 2: 1.Фото: UEFA.com

Минулий матч на «Камп Ноу» завершився перемогою іспанців 2: 1.Фото: UEFA.com

ДО РЕЧІ

Хто полетів до Барселони?

Мірча Луческу до Барселони взяв 24 футболісти.

Воротарі: Бойко, Бущан.

Захисники: Сирота, Шабанов, Кендзьора, Тимчик, Миколенко, Забарний.

Півзахисники: Буяльський, Гармаш, Вербіч, Антюх, де Пена, Шепелєв, Андрієвський, Лєднєв, Сидорчук, Шапаренко, Циганков, Караваєв, Вітінью.

Форварди: Шкурін, Супряга, Рамірес.

Обслужить поєдинок французький арбітр Клеман Тюрпен.

СКАЗАНО

Що кажуть футболісти?

Денис Антюх, півзахисник «Динамо»:

- «Барселона» хоч в кращому, хоч не в кращому стані - дуже хороша команда. Думаю, буде дуже цікавий матч. Важко буде в будь-якому випадку. Будемо намагатися перемогти.

ЦЕ ЦІКАВО

18-річний Ансу Фаті забив свій перший гол на рівні збірних у дебютному матчі в стартовому складі Іспанії, вразивши ворота України (4: 0) в Лізі націй 6 вересня 2020 року в Мадриді.

Віктор Циганков приніс Україні перемогу над Іспанією (1: 0) в домашньому матчі Ліги націй 13 жовтня 2020 року. Він був одним із семи гравців «Динамо», які брали участь в тій зустрічі. Фаті був єдиним представником «Барселони» в збірній Іспанії.

Аргентинський нападник Серхіо Агуеро, який дебютував на вікенд, забивав київському «Динамо» в першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів в сезоні 2015/16. Той м'яч найближчого друга Лео Мессі допоміг «Манчестер Сіті» перемогти в Києві 3: 1.

Думка букмекерів

Фаворитом майбутнього протистояння букмекери бачать каталонський клуб. На перемогу « Барселони » пропонується коефіцієнт 1,25, тоді як потенційний успіх «Динамо» оцінюється в 10,50. Імовірність нічийного результату оцінюється коефіцієнтом в 6,30.

Експерти найбільш вірогідним результатом бачать перемогу господарів з рахунком 1: 0 (коефіцієнт 9,10), 2: 0 (7,00) або 3: 0 (7:90).

Де дивитись?

20 жовтня, середа, 19.45. Барселона. «Камп Ноу». Пряма трансляція на медіасервісі MEGOGO і Volia TV.

Ансуї Фаті - головна надія каталонського клубу на заміну Лео Мессі. Фото: UEFA.com

Ансуї Фаті - головна надія каталонського клубу на заміну Лео Мессі. Фото: UEFA.com