Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Двом бронзовим призеркам Олімпіади в Токіо подарували по бронзовому авто

Двом бронзовим призеркам Олімпіади в Токіо подарували по бронзовому авто
Фото: ukrwrestling.com.ua

Бронзовим призеркам Олімпіади в Токіо Ірині Коляденко і Аллі Черкасовій подарували по бронзовому авто. Про подарунок спортсменкам повідомили в Асоціації спортивної боротьби України.

- Алла та Ірина отримали від керівництва Асоціації невеликі подарункові коробочки, і присутніх запросили піднятися на дах конгресово-виставкового центру Парковий, де стояло два автомобілі Citroen бронзового кольору з величезними червоними бантами, - йдеться на сайті АВБУ.

Тренерський штаб жіночої збірної отримав сертифікат на півмільйона гривень, тренери чоловічої збірної - премії. В Асоціації спортивної боротьби відзначили, що в 2016 році в Ріо-де-Жанейро українцям не вдалося взяти жодної медалі у вільній боротьбі, тому ці дві бронзові нагороди - це великий успіх. Церемонію нагородження серед інших відвідав міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Уродженка Львова Алла Черкасова на Олімпіаді в Токіо завоювала бронзу у вільній боротьбі в категорії до 68 кілограмів. 22-річна Ірина Коляденко - в категорії до 62 кг. Після Олімпіади Коляденко подаровану Київською ОДА квартиру в Ірпені передарувала своєму тренеру Володимиру Яременку. Після цього Ірина отримала ще одну квартиру від міської влади.

За даними ЗМІ, найбільше призових за Олімпіаду отримали Михайло Романчук (плавання) та Людмила Лузан (веслування): 135 000 доларів. Жан Беленюк отримав 125 000 доларів, Анастасія Савчук, Марта Федіна (артистичне плавання) - 110 000 доларів. Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Анжеліка Терлюга (карате), Анастасія Четверікова (веслування), Олександр Хижняк (бокс), Олена Старікова (велоспорт) - 80 000 доларів. Дарина Білодід (дзюдо), Ігор Рейзлін (фехтування на шпагах), Олена Костевич, Олег Омельчук (обидва - кульова стрільба), Еліна Світоліна (теніс), Алла Черкасова, Ірина Коляденко (обидві - жіноча боротьба), Станіслав Горуна (карате), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Єлизавета Яхно, Владислава Алексєєва, Марина Алексєєва, Аліна Шинкаренко, Ксенія Сидоренко, Катерина Резнік (всі - артистичне плавання) - 55 000 доларів.

29 вересня Кабмін доручив виплатити премії за 4-6 місця на Олімпійських іграх-2020. За 4 місце спортсмени та їхні тренери отримають 200 тисяч гривень, за 5 - 140 тисяч, за 6 - 100 тисяч.

Фото: ukrwrestling.com.ua

Фото: ukrwrestling.com.ua

Фото: ukrwrestling.com.ua

Фото: ukrwrestling.com.ua