Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Зеленський привітав Андрія Шевченка з 45-річчям: Це тільки перший тайм

Зеленський привітав Андрія Шевченка з 45-річчям: Це тільки перший тайм
Фото: t.me \Володимир Зеленський

Глава держави і футбольний уболівальник Володимир Зеленський привітав з 45-річчям українського футболіста і тренера Андрія Шевченка. Вітальний пост президент України опублікував 29 вересня в своєму телеграм-каналі.

- Він увійшов в топ-100 кращих гравців XX століття. Він творив чудеса на полі під номером 7, а в новітній історії нашого футболу став номером один. Перший українець, який виграв Лігу чемпіонів. Перший українець, який за часів незалежності отримав «Золотий м'яч». А як тренер - перший, хто вивів збірну України в плей-офф чемпіонату Європи, - побіжно нагадав досягнення зірки футболу український президент. - Андрій Шевченко. Для молодого покоління гравців - Андрій Миколайович. Для звичайних уболівальників - просто Шева. І сьогодні йому 45! У футболі - це тільки 1-й тайм.

Обігравши вік тренера в світлі тривалості футбольного матчу, Зеленський побажав, щоб і подальша "гра" (чи то пак, життя) була так само повна успіхів і з рахунком на користь Шевченка, а отже - "на радість усім нам і на славу всій Україні".

- З днем ​​народження, Андрію! - підсумував Володимир Зеленський.

Під час Євро-2020 Зеленський кілька разів влаштовував сеанси відеозв'язку з тренерським штабом, який очолював Шевченко, і футболістами збірної України. Крім того, перед кожним матчем президент запускав мотиваційний флешмоб, а по гарячих слідах дякував збірній за гру.

В рамках святкування 30-річчя Незалежності України Володимир Зеленський нагородив Андрія Шевченка орденом Ярослава Мудрого 5-го ступеня, який вручається за державне будівництво, зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я, за видатні благодійну, гуманістичну і громадську діяльність.

Раніше повідомлялося, що Андрія Шевченка з 45-річчям привітали "Мілан", "Челсі" і Ліга чемпіонів.