Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Андрію Шевченку - 45. Легенда "Динамо" й "Мілана" подарував собі турнір з гольфу й приймає вітання

Андрію Шевченку - 45. Легенда
Фото: УАФ \Павло Кубанов

Сьогодні, 29 вересня, день народження у Андрія Шевченка. Найвідомішому українському футболістові (і одному з найвідоміших українців у світі) виповнилося 45 років.

У соцмережах Шеву вітають клуби, люди й ліги. Так, вітальні пости імениннику присвятили "Мілан", "Челсі", Ліга чемпіонів й італійська "вишка". Київське "Динамо" поки що запізнюється з постом на честь ювіляра.

Андрій Шевченко - завзятий гольфіст, тим більше що після відходу зі збірної України тренер поки нічим не зайнятий. Тому на ювілей Шева вирішив "подарувати" собі участь у престижному турнірі. Спортсмен стане учасником (Шева заздалегідь повідомив про це у фейсбуці) змагань Alfred Dunhill Links Championship, які пройдуть з 30 вересня по 3 жовтня у шотландському місті Сент-Ендрюс, область Файф. Там розташоване одне з найстаріших полів у світі для гольфу, на якому грали ще з XV століття, його називають не інакше як "будинком для гольфу". До Андрія Шевченка на полях Шотландії приєднається ще один культовий український спортсмен - Володимир Кличко.

Шевченко - володар «Золотого м'яча». За кар'єру футболіста виграв ЛЧ, Суперкубок УЄФА, чемпіонат Італії, Кубок Італії, Суперкубок Італії, Кубок Англії, Кубок англійської ліги, Суперкубок Англії, ставав 5-кратним чемпіоном України, 3-кратним володарем Кубка України, вигравав Суперкубок України.

Тричі був кращим бомбардиром ЛЧ, двічі - серії А, один раз в чемпіонаті України. Кращий бомбардир збірної України. В її складі виходив в 1/4 ЧС-2006. Як головний тренер вивів збірну України в 1/4 фіналу Євро-2020.

Раніше ми повідомляли, що Андрій Шевченко зізнався дружині у коханні на 17-річчя весілля. Також ми писали про те, що Андрій Шевченко до 45-річчя написав книгу про свою драматичну юність: згадуються Чорнобиль, наркотики, алкоголь і зброя.