Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Гравця хокейного клубу «Кременчук» дискваліфікували на 13 матчів за расизм

Гравця хокейного клубу «Кременчук» дискваліфікували на 13 матчів за расизм
Фото: hckremenchuk.com.ua

Нападника хокейного клубу «Кременчук» Андрія Денискина дискваліфікували на 13 матчів за расизм. Про це 29 вересня повідомили у Федерації хокею України.

"Дисциплінарний комітет Федерації хокею України прийняв рішення застосувати до гравця команди «Кременчук» Андрія Денискина дисциплінарні санкції, передбачені пунктом 27 частини 1 розділу 4 Дисциплінарного кодексу (правил), - обов'язкову дискваліфікацію на 3 матчі і додаткову дискваліфікацію на 10 матчів", - йдеться на сайті ФХУ.

Десять матчів додаткової дискваліфікації гравець може викупити. Сума грошової компенсації за один матч становить 5 тисяч гривень. У ході обов'язкової дискваліфікації Андрій Денискин пропустить матчі проти «Сокола», «Білого Барса» і «Краматорська».

26 вересня під час матчу регулярного чемпіонату УХЛ між «Кременчуком» і «Донбасом» Андрій Денискин зобразив чищення і поїдання банану. Жест був адресований темношкірому захисникові «Донбасу», американцеві Джейлену Смереку. Денискина видалили до кінця гри.

Того ж дня Денискин вибачився на своїй сторінці в Інстаграмі. 28 вересня він заявив в інтерв'ю прес-службі УХЛ, що розлютився після того, як стався напад на воротаря. Він заступився, зав'язалася бійка, під час якої Денискина "сильно образили словесно". На емоціях він і зробив "цей негарний жест". Расистом себе хокеїст не вважає. Гравець «Кременчука» розповів, що йому довелося закрити Інстаграм, тому що громадська думка "переросла в погрози".

Головний тренер ХК «Донбас» Павло Мікульчик заявив, що Джейл Смерек "знаходиться у пригніченому стані".

Новини по темі: Хокей Расизм