Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Український спортивний промоушен "Махач" купив бізнесмен із Казахстану

Український спортивний промоушен

Український спортивний промоушн "Махач", який організовує змагання з кулачних боїв, купив бізнесмен з Казахстану.

Про це розповів співзасновник "Махача" Андрій Лімонтов.

За його словами, переговори про продаж почалися ще влітку, а наприкінці вересня було підписано угоду про продаж.

Лімонтов не зміг розкрити ім'я нового власника, пославшись на те, що угода ще не закрита і за домовленістю з новим власником ці дані не розголошуються. У той же час інші джерела, близькі до переговорів, розповіли, що потенційним покупцем може бути казахстанський бізнесмен з грузинським громадянством Михайло Ломтадзе.

Ломтадзе входить до топу-50 найбільших бізнесменів Казахстану за версією Forbes і, за оцінкою видання, володіє капіталом у $3,9 млрд. В нього 23% простих акцій фінтех-групи Kaspi.kz, яка, зокрема, поглинула один із найстаріших українських платіжних сервісів Portmone.

Редакція звернулася із запитом до Kaspi.kz з проханням підтвердити цю інформацію, але поки ще відповіді не отримала.

За словами Лімонтова, причин продати проект було кілька. У першу чергу - вкрай вигідна пропозиція.


- А по-друге, ми вперлися в скляну стелю. На українському ринку ми змогли зібрати "Палац спорту" на наші бої, що не вдавалося ще жодному промоушну в Україні. Далі потрібно виходити на світовий рівень, але на сьогодні український ринок не має достатнього фінансового потенціалу для подальшого розвитку промоушна з України. Я не маю за згодою розголошувати суму угоди, але можу сказати, що нас гідно оцінили і навіть трохи вище. Ми дуже задоволені таким ставленням з боку покупця до виконаної нами роботи, - розповів спортивний менеджер.

Нагадаємо, що у травні Лімонтов в інтерв'ю "Зе Інтерв'юер" розповідав, що вже тоді за проект йому пропонували понад мільйон доларів.

Питання подальшої участі в проекті його співзасновника вже на будь-яких нових умовах ще не узгоджений і є предметом подальших переговорів.

- Як мінімум я зобов'язаний передати і налагодити увесь процес для нового власника. Але скажу чесно, я хочу трохи відпочити, зробити невелику перерву. Аж занадто багато сил і безсонних ночей було витрачено на цей проект, - сказав він.

Лімонтов запевнив, що "Махач", як і раніше, буде виходити на youtube-каналі, і всі передплатники зможуть продовжувати насолоджуватися видовищними боями.

Нагадаємо, 24 липня промоушн "Махач" організував у Києві поєдинок українського боксера Дениса Берінчика і бійця змішаних єдиноборств Артема Лобова з Ірландії, в якому переміг українець.

В той же день в рамках 6-го сезону "Махача" в Києві вперше виступила команда з Казахстану.

Новини по темі: Казахстан Бокс