28501
0
2 травня
Завантажити ще

У Дніпрі помер відомий артист балету Дмитро Омельченко

У Дніпрі помер відомий артист балету Дмитро Омельченко
Фото: FB \Дніпропетровський театр опери і балету

У Дніпрі пішов з життя відомий артист балету і постановник Дмитро Омельченко, який довгі роки був лідером, примою і постановником балетів міського оперного театру. Про це повідомила на своїй сторінці в Фейсбуці 24 вересня пресслужба Дніпропетровського академічного театру опери та балету. Причини смерті артиста, якому 6 жовтня мало виповнитися 41 рік, поки не повідомляють.

- Він був дитиною театру, яка ще з дитинства знала, що пов'яже своє життя з балетом. Син колишнього художнього керівника балету нашого театру С. Зінченко і помічника режисера І. Омельченка, чоловік нашої прими Олени Печенюк. Він досконало знав, що таке світ театру і сцени. У наших спогадах він назавжди залишиться пристрасним і відчайдушним Хозе, сміливим Конрадом, благородним принцом. Він завжди був люблячим чоловіком, турботливим батьком, чуйним сином і вірним другом. Для всього нашого колективу і творчої громадськості України це велика втрата. Висловлюємо наші глибокі співчуття близьким, рідним та колегам. Сумуємо разом з вами і поділяємо ваш біль, - сказано в некролозі на сторінці театру.

У Дніпрі в травні 2021-го померли актор з фільму "Весна на Зарічній вулиці" Жан Мельников і його багаторічна сценічна партнерка, яка зіграла на дніпровській сцені 200 ролей Людмила Вершиніна. Також ми повідомляли, що в Одесі померла зірка місцевої опери Галина Поліванова.

ДОВІДКА

Дмитро Омельченко - танцівник і хореограф Дніпропетровського академічного театру опери та балету. Виконавець головних партій в більшості вистав театру. Автор авангардних балетних постановок, які стали окрасою репертуару. Лауреат премії імені Й. Кобринського 2017 року. За час своєї роботи на сцені Дмитро втілив такі образи, як принц Зігфрід в «Лебединому озері»; принц Дезіре в «Сплячій красуні»; Лускунчик в «Лускунчику»; Граф Альберт в «Жизелі»; кавалер в «Пахіте»; Еспада в «Дон Кіхоті».