Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Артем Мілевський оголосив про закінчення кар'єри

Артем Мілевський оголосив про закінчення кар'єри
Фото: Павло ДАЦКОВСКІЙ.

Колишній гравець збірної України Артем Мілевський оголосив про завершення кар'єри футболіста. Відповідний відеоролик футболіст 23 вересня розмістив в своєму Youtube-каналі, оформивши його як лист собі - молодому пацану, який тільки-тільки приїхав до Києва будувати кар'єру в "Динамо".

36-річний гравець з травня був без клубу, після того як закінчив виступати за "Минай". Мілевський в юності навчався в академії «Динамо». Виступав за «Борисфен-2», «Динамо» Київ, «Газіантепспор», «Хайдук», «Спліт», «Конкордію», «Тосно», «Динамо» Брест, «Кишварду» і «Минай».

У складі збірної України забив 8 голів і зробив 4 асисти в 50 матчах. Повна статистика тут.

Мілевський чотири рази ставав чемпіоном України, чотири рази вигравав Кубок України, тричі - Суперкубок, був чемпіоном Білорусі, вигравав Кубок Білорусі і три рази - Суперкубок.

За півтора року до закінчення кар'єри Артем Мілевський став блогером. Перше відео на своєму youtube-каналі "Миля" футболіст опублікував 25 грудня 2019 року. У першому випуску "Мілевський та Алієв рвуть нічний Київ" Мілевський заїжджає за своїм старим другом і колишнім одноклубником Олександром Алієвим, і вони намагаються "затусити", як в старі добрі часи. Пізніше Артем Мілевський в образі Діда Мороза роздавав подарунки на вулицях Києва. В 2021-му з'ясувалося, що як відеоблогер Мілевський заробляє більше, аніж футболіст.

У серпні 2021-го Миля на церемонії нагородження "Легенда України" вибачився перед Олегом Блохіним (який був в числі нагороджених) за легендарний випадок з халатом (гравець прийшов на збори команди, де Блохіна представляли як нового тренера киян, в халаті і цією витівкою зіпсував відносини з тренером і свою кар'єру) й інші "моменти непорозуміння". Блохін вибачив футболіста.

"Артем, пишу тобі з 2021 року"

Прийшов час попрощатися з великим футболом. Я довго цього боявся, довго йшов від цього. Були у мене варіанти, були пропозиції. Але, напевно, я сказав собі - досить.

Перебуваю на стадіоні імені Лобановського, своєму улюбленому стадіоні. У такий зворушливий день хочу написати лист собі молодому, коли мені було 15 років. Пацану, юнакові, який з Мінська в такому ранньому віці переїхав до «Динамо», до Києва.

«Артем, пишу тобі з 2021 року. Попереду тебе чекає велика, яскрава, але складна кар'єра. Ти заб'єш в ворота «Барселони» і «Реала». Тебе будуть хотіти купити топ-клуби Європи. На чемпіонаті світу ти не зассишь і проб'єш панянкою.

У Києві тебе будуть дуже любити, вболівальники - обожнювати. І керівництво добре платити, але не відпускати. А ще тебе будуть любити київські дівчата. Але я трохи про інше.

Першим твоїм тренером в Україні буде Павло Яковенко. Терпи його тренування, що не тікай з бази, уважно слухай. Адже саме він виведе тебе на рівень, коли на одному з турнірів ти зіграєш крутіше, кращий футболіст в історії футболу. До речі, коли зробиш це фото - обміняйся з Кріштіану Роналду номерами телефону. Цей контакт тобі ще знадобиться в майбутньому.

Поруч з тобою в Києві буде справжній кент - Саня Алієв. Він родом з Хабаровська, але став українцем. Постарайся донести йому, щоб він довше пограв у футбол. Саме як профі.

Коли старші хлопці будуть тягнути тебе до нічного клубу - відмовляйся, їдь додому, висипайся і думай тільки про футбол. Як би важко не було відмовити в такій ситуації. Нічне життя до тебе прийде після завершення кар'єри.

Багато людей захочуть з тобою випити, використати тебе в своїх корисливих цілях - не ведись ні в якому разі. Не розкидайся грошима. Не варто платити за все своє оточення - це мало хто оцінить.

Коли будеш купувати автомобіль, обов'язково вивчи правила дорожнього руху. 100 разів подумай перед тим, як їх порушувати. Постарайся не сваритися з пресою, адже вони створюють твій імідж, з цим доведеться жити все життя.

Слухай братів Суркісів. Поважай їх. Але не підписуй новий контракт з «Динамо» до 6 вересня. Адже це закриє тобі двері у велику Європу.

Коли «Динамо» очолить Олег Блохін - навіть не думай прийти на його презентацію в халаті. І взагалі до нього з максимальною повагою. Що б він не говорив на емоціях - вмій прощати і вибачатися.

Якщо трапиться так, що ти приїдеш грати в футбол до Білорусі - не бійся цього, адже там тебе чекає великий успіх.

Мій юний Артем. Якщо ти прислухаєшся до моїх порад, впевнений, з твоїм талантом ти дійдеш до рівня якщо не «Реала» з «Барселоною», то «Мілана», «Інтера», «Севільї», - сказав Мілевський.