Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

У Київ приїхали президенти Литви та Португалії

У Київ приїхали президенти Литви та Португалії
Фото: twitter.com/GitanasNauseda

З візитом в Україну прибули президент Литви Гітанас Науседа та Португалії Марселу Ребелу де Соуза. Лідер Литви повідомив про візит на своїй сторінці в Твіттері.

За словами Науседи, він приїхав на святкування Дня Незалежності. 

- Повернувся до Києва, щоб разом із братнім українським народом відсвяткувати День Незалежності України. Перемога України близько! Литва продовжуватиме підтримувати Україну скільки потрібно, - написав він.

Про візит Марселу Ребелу де Соуза повідомили португальські ЗМІ. Так, агентство Lusa написало, що лідер Португалії прибув в українську столицю о 7:30 ранку на вокзал Київ-Пасажирський у супроводі міністра закордонних справ Жоау Гомеша Кравіньйо.

- Тут був прем'єр-міністр, голова Асамблеї республіки, міністр закордонних справ кілька разів, тепер приїхав президент Республіки. Португалія демонструє свою солідарність у всіх сферах, - заявив де Соуза незабаром після висадки на залізничному вокзалі Київ-Пасажирський.

Президент додав, що зустрінеться в четвер зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, а також візьме участь у саміті Кримської платформи. Крім того, запланована його "поїздка в установу, присвячену дуже серйозній проблемі українських дітей", розлучених зі своїми сім'ями війною, і дітей-сиріт.

Він також здійснив візит до Бучі Київської області.

Лідер Литви з моменту повномасштабного вторгнення РФ приїхав до Києва в 5 раз. До цього Гітанас Науседа був Україні у квітні та липні 2022 року, січні та червні 2023-го. Марселу Ребелу де Соуза в столиці України вперше. 

В Україні вже другий рік поспіль через повномасштабне вторгнення РФ немає масштабних заходів на День Незалежності України 24 серпня. Українців закликають бути уважними та не ігнорувати повітряні тривоги, оскільки ворог може вдатися до масштабних обстрілів.

23 серпня в Україні почався третій саміт Кримської платформи. Цього разу він відбудеться у гібридному форматі. 

Новини по темі: День Незалежності Литва