Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

Путін оголосив у РФ часткову мобілізацію

Путін оголосив у РФ часткову мобілізацію
Фото: СПУТНИК/REUTERS

З середи, 21 вересня, в РФ оголошено часткову мобілізацію. Про це заявив президент Росії Володимир Путін в ефірі російських телеканалів.

Глава РФ наголосив, що указ уже підписано і буде оприлюднено протягом дня. Президент країни-агресора уточнив, що заклику на військову службу підлягатимуть громадяни, які зараз перебувають у запасі і насамперед ті, хто проходив службу в лавах ЗС, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід».

У свою чергу міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що планується призвати 300 тисяч резервістів. Він запевнив, що під мобілізацію підпадуть люди, що відслужили, в першу чергу з бойовим досвідом, які мають військово-облікову спеціальність, заявив Шойгу. За його словами, студентів та учнів вузів часткова мобілізація не торкнеться.

Путін при цьому у зверненні заявив, що РФ "готова на все" для "захисту своєї країни"

- Для захисту нашої країни та народу ми використовуємо всі наявні у нас кошти, - наголосив Путін.

А також заявив про підтримку РФ псевдореферендумів. За словами Путіна, країна-агресор "зробить усе, що можливо, для "безпечного проведення" псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України та "прийме будь-яке рішення народу".

Про проведення  " референдумів " окупанти оголосили у чотирьох регіонах. Йдеться про Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області. "Голосування" за входження українських територій до складу Росії проходитиме з 23 по 27 вересня.

В Офісі президента заявили, що активізація Росії з псевдореферендумами та нові військові рішення Держдуми є наївним шантажем та страшилками. Ряд країн засудили дії Кремля і заявили, що не визнають результатів псевдореферендумів. Серед них – Німеччина, Туреччина, Франція та США.