Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Військові нововведення від Кабміну: кредит під 0% для бізнесу та скорочення регулювань

Військові нововведення від Кабміну: кредит під 0% для бізнесу та скорочення регулювань
Фото: Скріншот із відео t.me/OP_UA

Уряд підготував низку нововведень для підприємців, щоб підтримати їх на час воєнного стану в Україні. Зокрема, Кабінет Міністрів розгляне розширення програми кредитування для підприємців за програмою "5-7-9%". Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні 18 березня.

- Створюємо нову можливість. Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс 1 місяць після війни. Далі буде мінімальна ставка – 5%. Загальний обсяг кредиту може становити до 60 мільйонів гривень. Щоб було ширше коло бізнесів, які зможуть скористатися нашою програмою, - заявив Зеленський.

За його словами, Кабмін також проголосує на найближчому засіданні за масштабне скорочення регулювань.

- Було понад 600 дозволів та ліцензій для бізнесу, а залишаються обов'язковими близько 20. Тільки ті, які просто неможливо скасувати. Як, наприклад, поводження з радіоактивними відходами. Відтак для абсолютної більшості бізнесів в Україні працюватиме декларативний принцип: оголосив про початок діяльності – і вільно працюєш, - наголосив президент.

Також Зеленський доручив Нацбанку та нардепу знайти законодавчу можливість, аби держава гарантувала 100% вкладів в українських банках. У такому разі наші співвітчизники зможуть відкривати депозити у будь-яких банках України та гарантовано отримати повну суму свого вкладу за будь-яких обставин.