Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
27 квiтня
Завантажити ще

Зеленський у Вашингтоні обговорив можливість створити в Україні оборонний хаб

Зеленський у Вашингтоні обговорив можливість створити в Україні оборонний хаб
Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з президентом Світового банку Аджаєм Бангою та керівниками оборонних компаній США. Під час зустрічей лідер України обговорив стратегію відновлення іпотечного кредитування, можливість створити оборонний хаб в Україні та інші питання.

Під час зустрічі з Бангою Зеленський висловив зацікавленість в активізації взаємодії зі Світовим банком у питаннях трансформації нашої держави.  Сторони обговорили  питання збільшення питомої ваги безготівкової економіки в економічній системі України.

- Створення справжньої cashless economy є вкрай важливим для України, і я повністю підтримую цей проєкт, – сказав президент. 

Зустріч Зеленського з представниками Світового банку. Фото: president.gov.ua

Зустріч Зеленського з представниками Світового банку. Фото: president.gov.ua

Щодо стратегії відновлення іпотечного кредитування сторони домовились, що Світовий банк підготує пропозиції для створення ринкових механізмів залучення коштів комерційних банків на ринку іпотеки та інструменти для зменшення ризиків з метою зниження ставок за іпотечними кредитами. 

Володимир Зеленський та Аджай Банга також обмінялися думками щодо механізмів використання заморожених російських активів на користь України.

На зустрічі з керівниками американських оборонних компаній президент України розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі, який розміщуватиметься на території України, оскільки саме наша країна має сьогодні багато практичного досвіду, набутого через війну.

Зеленський наголосив, що для реалізації цієї ідеї наша держава готова дуже швидко ухвалювати всі необхідні рішення, спрощувати бюрократичні процедури, а також робити замовлення.

- Ми готові вирішувати швидко, і вже почали це робити, бо в нас немає іншого шляху змінювати систему, тому що в нас війна, – пояснив президент.

Він наголосив, що Україна готова й вироблятиме більшу кількість боєприпасів та військової техніки, однак їй потрібна підтримка з боку таких потужних компаній. І додав, що Україна також хоче запросити американську сторону увійти в частку українських оборонних компаній, що буде в інтересах усіх сторін.

Зеленський розпочав свій візит до США 11 грудня із зустрічі з міністром оборони Ллойдом Остіном та виступу перед американськими військовими у Національному університеті оборони США. 

Це третій візит Зеленського до Вашингтона з початку повномасштабного вторгнення