Завантажити ще

НАЗК виключило угорський OTP Bank зі списку спонсорів війни, щоб розблокувати військову допомогу ЄС

НАЗК виключило угорський OTP Bank зі списку спонсорів війни, щоб розблокувати військову допомогу ЄС

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило статус міжнародного спонсора війни для шести компаній - угорського OTP Bank та грецьких перевізників Dynacom Tankers Management (DTM), Delta Tankers LTD, Thenamaris Ships Management Inc., Minerva Marine, TMC Tankers LTD. НАЗК розраховує, що у відповідь Угорщина розблокує 500 млн євро військової допомоги ЄС для України, а Греція підтримує майбутній пакет антиросійських санкцій.

- Агентство сподівається, що таке рішення призведе до розблокування Угорщиною 500 млн євро життєво необхідної військової допомоги ЄС для українського народу, а також виключить можливість блокування Грецією майбутнього пакету санкцій ЄС, спрямованого на зменшення можливості росії продовжувати війну. Агентство завжди відкрите до співпраці з міжнародним бізнесом та готове провести консультації щодо кроків, необхідних для виключення з переліку, - сказано у заяві.

OTP Bank потрапив до переліку спонсорів війни навесні 2023 року, тому що компанія продовжує обслуговувати понад 2,2 млн клієнтів в Росії.

Потрапляння компаній до переліку міжнародних спонсорів війни від НАЗК фактично не має юридичних наслідків. «Райффайзен Банк» та «Ашан» продовжують свою роботу в Україні незважаючи на потрапляння у цей список. НАЗК створило цей список з метою репутаційного тиску на компанії.