Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Подоляк заявив, що війна завершиться швидше, ніж Україна стане членом НАТО

Подоляк заявив, що війна завершиться швидше, ніж Україна стане членом НАТО
Фото: president.gov.ua/ru

Заявка України на прискорений вступ до Північноатлантичного альянсу символізує започаткування нової ери для нашої країни та формування архітектури безпеки. На цьому наголосив радник Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі всеукраїнського телемарафону.

– Таким чином, ми сьогодні фіксуємо головне – ми фіксуємо напрямок нашої архітектури безпеки туди, куди ми йдемо. Це є ключовим. Друге - ми показуємо нашим партнерам - членам НАТО, що ми практично партнерами навіть у юридичному сенсі станемо в недалекому майбутньому, тому давайте ми з поставкою та обсягами зброї, яка нам необхідна, вирішимо якнайшвидше, - заявив Подоляк.

Водночас радник ОП наголосив, що подання Україною заявки на вступ до НАТО не вплине на війну проти Росії. На його думку, війна може завершитися раніше, ніж Україна стане членом Альянсу.

- Я думаю, що війну можна буде завершити трохи швидше, аніж ми пройдемо всі бюрократичні процедури, - зазначив він.

Після рішення Росії про анексію українських окупованих територій Запорізької, Харківської, Донецької та Луганської областей Україна подала заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу у прискореному порядку. За словами президента Володимира Зеленського, Україна вже пройшла свій шлях до НАТО де-факто і довела сумісність зі стандартами Альянсу.