Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Зеленський заявив, що переговорів з Росією не буде, якщо пройдуть псевдореферендуми

Зеленський заявив, що переговорів з Росією не буде, якщо пройдуть псевдореферендуми
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський попередив, що псевдореферендуми на окупованих територіях унеможливлять переговори з Росією. Про це він сказав під час вечірнього відеозвернення.

- У цей літній час щотижня з’являється дедалі більше повідомлень про те, що окупанти готуються до псевдореферендумів у зайнятих ними районах півдня нашої держави. Хочу сказати дуже просту річ: усі, хто допомагатиме окупантам хоч якось реалізувати цей їхній намір, відповідатимуть. Відповідатимуть перед Україною. Позиція нашої держави залишається такою, якою була й раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській же стороні однозначно будуть потрібні в певний момент, - сказав президент.

Окупанти хочуть провести псевдореферендуми в окупованих частинах Луганьскої, Херсонської та Запорожської областей. Міський голова Мелітополя Іван Федоров заявляв, що окупанти планують проводити псевдореферендум, обходячи будинки у супроводі автоматників і представників ФСБ Росії.