Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Зеленський переговорив із Байденом: обговорили війну, санкції та допомогу. Санкції проти російської горілки одразу пішли в хід

Зеленський переговорив із Байденом: обговорили війну, санкції та допомогу. Санкції проти російської горілки одразу пішли в хід
Фото: President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із американським лідером Джо Байденом. Про це глава держави 11 березня повідомив у Твіттері.

"Провів предметну розмову з Джо Байденом. Поінформував його про свою оцінку ситуації на полі бою, про злочини РФ проти мирного населення. Узгодили подальші кроки щодо оборонної підтримки України та посилення санкційного тиску на Росію", - написав Зеленський.

Одразу після того, як стало відомо про розмову українського та американського лідерів, Джо Байден оголосив нові санкції щодо Росії. Також президент Штатів пообіцяв надіслати нову гуманітарну допомогу Україні.

Президент Байден анонсував такі санкції:

  • США, Євросоюз та G7 скасують режим найбільшого сприяння у торгівлі з Росією.
  • Захід прагнутиме перешкоджати російським позикам у Світового банку, МВФ.
  • Буде запроваджено заборону на імпорт алкоголю, діамантів та морепродуктів з Росії
  • У Росію заборонять постачання предметів розкоші.

"- Скасування статусу [найбільшого сприяння у торгівлі] ускладнить Росії ведення бізнесу як зі США, так і з іншими країнами, які становлять більше половини світової економіки. Ми завдамо нищівного удару по російській економіці, - додав Байден.

Крім того, Білий дім оголосив про повні блокуючі санкції щодо керівників банків Росії та членів Держдуми.