Суддя проекту "Майстер Шеф" Володимир Ярославський поділився з підписниками в інстаграмі рецептом сирної запіканки з гарбузом. Кухар показав фото, де видно, що запіканка виходить пишною, гарного помаранчевого кольору та із засмаженою скоринкою.
- Тепла та сезонна страва, яка буде і корисною, і досить незвичайною, але цікавою на колір та смак, - зазначив Ярославський.
Готову запіканку Ярославський нарізає та подає зі сметаною чи улюбленим варенням. За словами кухаря, можна одразу і зі сметаною, і з варенням.
- Найкраще їсти тепленькою, - зазначив кухар.
інгредієнти
350 г домашнього сиру;
90 г цукру;
35 г манної крупи;
300 г гарбузового пюре;
70 г вершків 30%;
2 великих яйця;
100 г родзинок або інших в'ялених смакот за бажанням.
- Гарбузове пюре має бути досить густим і не рідким – це важливо. Сир беру зерновий 9% жирності, але такий, щоб було приємно їсти – не надто сухий та не пастоподібний. Вершки можна замінити на сметану або домашні (але виріб може бути трохи кислішим за смаком), - зазначив Ярославський.
Готуємо
Змішайте всі інгредієнти і дайте постояти приблизно пів години, щоб набухла манна крупа. Ретельно перебийте блендером у однорідну суміш до кремоподібної консистенції. Така консистенція збережеться і у готовому виробі.
Додати корицю. Як ароматизатор можна додати цедру цитрусових, яка, за словами Ярославського, добре поєднується з гарбузом.
У форму для випікання покладіть пергамент, змастіть його вершковим маслом і посипте сухарями. За словами Ярославського, це можна зробити і без пергаменту, використавши одну лише форму, бо запіканка легко відставатиме від форми.
Вилийте суміш у форму, рівномірно розподіліть.
Запікайте при 190 градусах Цельсія близько 30 хвилин. За словами Ярославського, готовність можна визначити на вигляд: коли все піднялося, зокрема в центрі, запіканка повністю готова.
Коли запіканка буде готова, дістаньте її з духовки та дайте охолонути.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies