Завантажити ще

Землю накрила найпотужніша магнітна буря

Землю накрила найпотужніша магнітна буря
Фото: expert.in.ua

У вівторок, 17 вересня, очікується сонячна активність з К-індексом 8 (червоний рівень), що відповідає найсильнішим геомагнітним хвилюванням, здатним впливати на самопочуття та здоров'я метеозалежних людей. Про це повідомляє сайт Meteoagent.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні. За останню добу на Сонці сталися п’ять спалахів класу С. Такі спалахи сильно не впливають на Землю. Очікується, що у вівторок геомагнітне поле буде від тихого до сильного шторму. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною з невеликою ймовірністю спалаху класу X.

Інфографіка: meteoagent.com

Інфографіка: meteoagent.com

Магнітна буря такої сили може бути причиною відключення радіозв’язку та збоїв у роботі енергосистем. А ще вплинути на здоров’я метеозалежних людей і людей із серцево-судинними захворюваннями. Тому цього дня їм слід приділити особливу увагу своєму здоров’ю.

Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні приділяти особливу увагу здоров’ю - стежити за сном, спати не менше 7-9 годин, пити достатню кількість води, дотримуватися легкої дієти та частіше бути на свіжому повітрі.

  • 10 та 11 вересня на Землі теж вирувала сильна магнітна буря. Її спровокував викид темної плазми на Сонці.
  • 27 червня українські вчені на антарктичній станції ім. Академіка Вернадського розповідали, що модернізували геомагнітну обсерваторію. Тепер вона працює на найвищому світовому рівні та готує односекундні дані у новому форматі. Їх використовують для прогнозів геомагнітних бур.

Новини по темі: магнітні бурі