Завантажити ще

Землю накрила потужна магнітна буря

Землю накрила потужна магнітна буря
Фото: sichnews.com

Через потужні спалахи на Сонці, які активізувались протягом останніх кількох днів, Землю 21 серпня накрила шестибальна магнітна буря. Проте триватиме вона лише два дні і вже завтра, 22 серпня, послабне до чотирьох балів. Про це повідомляє Meteoagent.com.

Магнітні бурі (спалахи на Сонці, геомагнітна активність) - процеси на поверхні Сонця, що викидають у космос енергію, яка, досягаючи магнітного поля Землі, може викликати болючі відчуття у метеозалежних людей. У цей період вони можуть відчути апатію, тривогу, дратівливість і невизначеність в ухваленні рішень. Може збільшитися схильність до утворення тромбів, підвищитися артеріальний тиск, порушитися сон і посилитися мігрень.

Щоб захиститися від впливу магнітних бур, слід дотримуватися таких правил:

  • пити більше рідини, а також трав’яного та зеленого чаю;
  • відмовитися від кави, алкоголю, сигарет, кальяну;
  • їсти менше смаженої, гострої та жирної їжі, але більше сезонних овочів та зелені;
  • збільшити фізичну активність і більше ходити пішки.

Також лікарі радять регулярно провітрювати кімнату і більше перебувати на свіжому повітрі. А перед сном не завадить прийняти контрастний душ.

  • Науковці попереджали, що у серпні Землю накриють потужні магнітні бурі, які триватимуть по кілька днів. Це буде спричинено сильними спалахами на Сонці. 
  • 27 червня українські вчені на антарктичній станції ім. Академіка Вернадського розповідали, що модернізували геомагнітну обсерваторію. Тепер вона працює на найвищому світовому рівні та готує односекундні дані у новому форматі. Їх використовують для прогнозів геомагнітних бур.
Новини по темі: магнітні бурі