В Італії помер автор тирамісу Роберто Лінгуанотто. Автор знаменитого десерту пішов із життя у віці 81 року після важкої хвороби, пише газета Corriere della Sera.
Лінгуанотто також відомий як Роберто Лолію. Він народився 1943 року в Тревізо. В цьому місті і працював в ресторані Le Beccherie. Лінгуанотто розробив та систематизував рецепт тірамісу – десерту на основі кави, печива та сиру маскарпоне.
За словами власника ресторану Le Beccherie Адо Кампеола, який помер у 2021 році, десерт тірамісу був створений завдяки помилці його дружини Альби та Лінгуанотто.
Проте авторство десерту заперечують інші заклади, такі як готель «Рома» у Фріулі. Крім того, 2006 року газета Baltimore Sun писала, що постачальником десертів для Le Beccherie був Кармінантоніо Яннаконе, і саме він міг бути винахідником тірамісу.
Тірамісу - італійський десерт на основі сиру маскарпоне, як наповнювач додається печиво «савоярді», кава та какао. В класичному вигляді тирамісу подається охолодженим до кави еспресо.