У Київському зоопарку розпочали підготовку до зимового періоду. Тваринам вже утеплюють вольєри. Вихованцям звіринця також збільшили порції, додавши до раціону більше вітамінів. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації.
Працівники зоопарку розповіли, що тваринам збільшили порції кормів на 10-15%. Сезонну зелену масу поступово замінюють сушеним різнотрав'ям, сухофруктами, ягідно-плодовим варенням, компотами, замороженими овочами та фруктами. Також збільшують вітамінно-мінеральні добавки для збалансованого та здорового харчування тварин.
- Ведмеді перед зимовим сном нагулюють жирок на медку та горіхах, моркві та гарбузі, рибі та м'ясі, осінніх ягодах та фруктах. Примати у затишних тепленьких будинках п'ють теплі компоти та чай з лимончиком, ласують печеними гарбузами, горішками та сухофруктами, – розповіли фахівці. - Птахи жваво налітають на мішанину з різних круп, насіння, варених яєць, мінеральних добавок та вітамінів. Копитні ласують запашним луговим сіном, смакують овочевими дарами осені та вітамінними гранульованими кормами.
Цього року через війну працівники зоопарку самостійно вирощували для тварин свіжу зелень, натуральні овочі, фрукти та ягоди. Тепер вони займаються утепленням вольєрів та будиночків тварин. У звіринці також закуповують електрогенератори, інфрачервоні обігрівачі, дров'яні пічки, щоб тварини комфортно пережили цю непросту зиму.