Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Що приготувати з баклажанів: віяло, рулетики і паста

Що приготувати з баклажанів: віяло, рулетики і паста
Фото: https://pixabay.com/jackmac34-483877/

Сині або баклажани - низькокалорійні ягоди (хоча ми звикли відносити їх до овочів). Існує багато простих і не дуже рецептів з баклажанів, давайте роздивимося декілька з них.

Баклажани віялом з помідорами та сиром

Запечені баклажани віялом. Фото: https://pixabay.com/vinaygupta460-1367587/

Запечені баклажани віялом. Фото: https://pixabay.com/vinaygupta460-1367587/

Складові

  • 2 шт сині
  • 2 шт помідори
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст.л рослинної олії
  • 2 зубчики часнику
  • дрібка солі
  • дрібка перцю
  • дрібка спецій для овочів

Приготування

Помийте баклажани, поріжте слайсами приблизно 8 мм, не дорізаючи до кінця. Змастіть олією змішаною з чавленим часником і спеціями. 

Між слайсами баклажанів розкладіть помідори порізані кільцями і сир.

Запікайте при 190 градусах 30-40 хвилин.

Паста з баклажанами і помідорами

Паста з баклажанами. Фото: https://pixabay.com/pf%C3%BCderi-199315/

Паста з баклажанами. Фото: https://pixabay.com/pf%C3%BCderi-199315/

Складові

  • 150 г паста
  • 2-4 шт помідори
  • 1 шт цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 1шт солодкий перець
  • оливкова олія
  • друбка солі
  • дрібка перцю
  • суміш італійських трав
  • дрібка цукру

Приготування

Помідори і перець ошпарити окропом і зняти шкурку, очистити від зерен і м'якоті. Нарізати помідори і перець середніми шматочками. Баклажани поріжте кубиками, посоліть і залиште на 20 хвилин. Промийте проточною водою і трошки відіжміть.

Цибулю нарізати кубиками.

Розігрійте пательню з оливковою олією і обсмажте цибулю. Коли вона зарум'яниться, додайте перець і тушкуйте приблизно 10 хвилин під кришкою.

Додайте кубики баклажану і обсмажуйте 4-5 хвилин. Додайте помідори, посоліть, поперчіть, додайте спеції і цукор (якщо помідори надто кислі).

Тушкуйте овочевий соус на повільному вогні хвилин 20.

Відваріть пасту в підсоленій воді і змішайте з овочевим соусом. Подавайте пасту, прикрасивши листочками базиліку.

Мариновані баклажани

Мариновані баклажани. Фото: https://pixabay.com/ritae-19628/

Мариновані баклажани. Фото: https://pixabay.com/ritae-19628/

Складові

  • 2 шт баклажани
  • 2 шт цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л цукру
  • пучок петрушки
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л оцту

Приготування

Баклажани промийте і наріжте пластинами. Викладіть на деко, змастіть олією і запікайте 20-25 хвилин при 190 градусах.

Цибулю наріжте напівкільцями, подрібніть петрушку і розчавіть часник. змішайте все, додайте цукор, сіль і оцет, і олію.

Запечені баклажани наріжте кубиками і змішайте з маринадом. Дайте настоятися в холодильнику добу.

Рулетики з баклажанів

Рулетики з баклажанів. Фото: https://pixabay.com/danatentis-2743349/

Рулетики з баклажанів. Фото: https://pixabay.com/danatentis-2743349/

Складові:

  • 2 шт баклажани
  • 2-3 ст.л рослинної олії
  • 100 г твердого сиру
  • 4 ст.л майонезу
  • 3 зубчики часнику
  • сіль

Приготування

Баклажани промийте, наріжте тонкими пластинами по 3-4 мм. Посипте сіллю і залиште на 10 хвилин. Промийте баклажани, обсушіть. Вилийте олію в миску з баклажанами і рівномірно розподіліть.

Обсмажуйте баклажани на сухій пательні. Це дозволить використати менше олії.

Сир натріть на дрібній терці, змішайте з майонезом і чавленим часником. 

Пластини баклажанів змастіть сирною масою і скрутіть в рулетики.

Новини по темі: Кулінарія рецепти