Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Ліза Глінська поділилася рецептом найсмачніших тефтелів

Ліза Глінська поділилася рецептом найсмачніших тефтелів
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глинська розповіла, як правильно приготувати найсмачніші тефтелі. Рецепт вона опублікувала в Інстаграмі.

Інгредієнти:

  • 500 г яловичого фаршу
  • 150 г рису (6 ст. л. з гіркою) + 350 мл води (1+3/4 склянки)
  • 3 цибулини (середні)
  • сіль за смаком)
  • перець чорний (за смаком) олія
  • 50 г манної крупи (2,5 ст. л.)

Для заливання:

  • 300 г томатів (у власному соку) (1,5 склянки)
  • 2 моркви (середні)
  • 2 цибулини (середні)
  • сіль за смаком)
  • вода
  • цукор

Готуємо:

  1. Відправляємо рис у сотейник, заливаємо водою, солимо і варимо 15 хвилин на слабкій температурі із закритою кришкою. Після цього вимикаємо плиту і залишаємо рис під кришкою до повного остигання.
  2. Чистимо і нарізаємо цибулю дрібним кубиком.
  3. Обсмажуємо цибулю на олії, вона повинна злегка підрум'янитися.
  4. З'єднуємо фарш, рис та цибулю. Солимо, перчимо і перемішуємо.
  5. Формуємо тефтель, обвалюємо в манній крупі і обсмажуємо на олії по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

Заливка:

  1. Нарізаємо моркву соломкою цибулю дрібним кубиком.
  2. Смажимо на рослинній олії цибулю та моркву. Солимо і перемішуємо.
  3. Додаємо помідори у власному соку та перемішуємо.
  4. Виливаємо на дно каструлі половину заливки та рівномірно розподіляємо її. Поверх викладаємо обсмажені тефтелі.
  5. Викладаємо на тефтелі заливку, що залишилася, і заливаємо в каструлю 50 мл води.
  6. Накриваємо каструлю кришкою і готуємо тефтелі 15-20 хвилин.

Новини по темі: рецепти