Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
8 травня
Завантажити ще

Чотири рецепти з буряку на будь-який смак

Чотири рецепти з буряку на будь-який смак
Фото: gastronom.ru

Шухи гуцульські

ПОТРІБНО (на 4 порції): буряк столовий - 3 шт. · цибуля середнього розміру - 1 шт. · часник - 3-4 шт. · сухі білі гриби (жменя) або 200 г свіжих печериць · олія для смаження · сік лимона (або оцет) - 1 ст. л. · чорний мелений перець, сіль, цукор за смаком.

ГОТУЄМО:

  1. Беремо солодкі плоди буряків. Можна зварити їх або запекти в духовці, загорнувши у фольгу.
  2. Цибулю чистимо і подрібнюємо. Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї олію. Тушкуємо цибулю до золотистого кольору.
  3. Гриби заздалегідь замочуємо, щоб вони набрякли. Варимо у цій же воді хвилин 15-20. Після чого дістаємо із відвару. Можна білі гриби замінити на печериці. Їх не потрібно варити. Гриби нарізаємо і додаємо до цибулі.
  4. Зварені буряки очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. Кладемо їх у сковорідку і продовжуємо тушкувати ще 3-5 хвилин.
  5. Вичавлюємо часник, збризкуємо лимонним соком і за смаком додаємо по щіпці цукру, солі та перцю.

Салат з апельсином. Фото: gastronom.ru

Салат з апельсином. Фото: gastronom.ru

Салат з апельсином

ПОТРІБНО (на 2 порції): рукола - 100 г · буряк - 1 шт. · сир моцарела - 60 г · кедрові горіхи - 30 г · апельсин - 1 шт. Заправка: оливкова олія - 1 ст. л. · мед - 1 ч. л. · сік лимона - 1/2 ст. л. · гірчиця зерниста - 1 ч. л. · соєвий соус - 1 ч. л..

ГОТУЄМО:

  1. Буряк промиваємо під водою, загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку, розігріту до 180 °С, на 1 годину.
  2. Чистимо апельсин від шкірки, а потім кожну часточку від плівки. Чим чистішим буде часточка, тим краще буде смак салату в поєднанні з іншими інгредієнтами..
  3. На сковороді трохи обсмажуємо кедрові горішки.
  4. Моцарелу ріжемо на невеликі шматочки.
  5. Для заправки: в невелику ємність наливаємо оливкову олію, мед, соєвий соус, сік лимона, зернисту гірчицю. Перемішуємо до однорідної маси.
  6. Буряк очищаємо від шкірки і ріжемо на невеликі часточки-човники.
  7. У руколу додаємо заправку і перемішуємо. Сюди ж викладаємо моцарелу, апельсин, буряк та кедрові горішки.

Пхалі з горіхами. Фото: gastronom.ru

Пхалі з горіхами. Фото: gastronom.ru


Пхалі з горіхами

ПОТРІБНО (на 4 пор­ції): 4 середні буряки · 100 г очищених волоських горіхів · 2 невеликі цибулини · 3-4 зубчики часнику · 1 пучок кінзи · білий винний оцет · по 0,5 ст. л. мелених коріандру та хмелі-сунелі · сіль, мелений чорний перець за смаком · 1 стиглий гранат для подачі.

ГОТУЄМО:

  1. Ретельно миємо буряк, нічого не відрізаючи. Загортаємо плоди кожен окремо у фольгу та запікаємо у духовці при температурі 200 градусів близько години.
  2. Готові буряки обдаємо холодною водою. Коли вони охолонуть, очищаємо та натираємо на дрібній тертці.
  3. Готуємо горіхову заправку. Для неї знадобляться волоські горіхи, часник, цибуля та зелень. Пропускаємо через м’ясорубку, доводимо до однорідної маси.
  4. Змішуємо горіхову заправку та буряк. Можна для кислинки додати трохи винного соусу.

Червоний крекер. Фото: gastronom.ru

Червоний крекер. Фото: gastronom.ru

Червоний крекер

ПОТРІБНО: борошно - 350 г · жовток - 1 шт. · буряк - 100 г · молоко - 100 г · сіль - 1 дрібка · цукор - 1 ч. л. · дріжджі свіжі - 5 г · олія - 40 г.

ГОТУЄМО:

  1. Буряк натерти на дрібну тертку. Віджати трохи соку для декору. Буряк пробити блендером.
  2. У борошно додати сіль, цукор, дріжджі, буряк, жовток та молоко. Замісити тісто. У процесі замішування додати олію. Тісто має бути еластичним та ніжним, не повинно сильно липнути до рук. Можливо, борошна знадобиться трохи більше.
  3. Перекласти тісто у контейнер, накрити кришкою та прибрати у холодильник на ніч. Можна зробити тісто з ранку і прибрати в холодильник до вечора приблизно на 8 годин.
  4. Розкатати тісто завтовшки приблизно 2 мм та вирізати бурякові крекери.
  5. Випікати при 180 градусах 20-25 хвилин.
  6. За кілька хвилин до готовності можна змастити крекери буряковим соком для інтенсивнішого кольору.

Під час підготовки використовувалися матеріали сайту gastronom.ru

Новини по темі: рецепти кухня