Кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати 5 видів печива. Рецепти вона опублікувала в Інстаграмі.
Галетне печиво
Інгредієнти:
100 г яйця (2 шт.)
30 мл молока (2 ст. л.)
40 г цукру (2 ст. л.)
30 г олії (2 ст. л.)
220 г борошна (11 ст. л. без гірки)
40 г кукурудзяного крохмалю (2 ст. л. без гірки)
5 г розпушувача (1 ч. л.)
дрібка солі
Готуємо:
Відправляємо в миску: яйця, цукор, молоко, олію і перемішуємо.
З'єднуємо сухі інгредієнти: борошно, крохмаль та сіль. Перемішуємо.
Додаємо сухі інгредієнти до яєчної маси та замішуємо тісто.
Повертаємо тісто харчовою плівкою і залишаємо його "відпочивати" на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Додаємо на стіл борошно і розкочуємо тісто в пласт завтовшки 5-6 мм.
Беремо фігурну форму і вирізаємо з тіста печиво, потім перекладаємо його на пергамент.
Робимо проколи в тісті дерев'яною шпажкою.
Відправляємо лист з печивом у розігріту до 175 градусів духовку на 175 градусів.
Фото: instagram.com/lizaglinskaya
Кокосовий батончик
Інгредієнти:
100 гр банана
100 гр кокосової стружки
40 гр кокосової олії
70 гр арахісової пасти
20 мл кокосового молока чи води
Готуємо:
Пробиваємо блендером банан з арахісової пастою та гарячою кокосовою олією до стану пюре. Маса має стати однорідною та гладкою. Якщо ви побачите, що жир відсікається, додайте 20 мл кокосового молока чи води.
Знову пробийте, маса має стати однорідною та мати консистенцію емульсії.
З'єднайте її з кокосовою стружкою, перемішайте.
Сформуйте батончики розміром 8Х3 см. Це можуть бути круглі цукерки.
Викладіть їх на обробну дошку з пергаментом, заберіть у холодильник на 5-6 годин. Розтопіть шоколад і заглазуйте батончики.
Фото: instagram.com/lizaglinskaya
Печиво "Мадлен"
Інгредієнти:
50 гр меду
200 гр борошна
100 гр цукру
60 мл молока
3 яйця (150 г)
10 гр розпушувача
200 гр вершкового масла (помадка)
цедра одного лимону
стручок ванілі
Готуємо:
Збиваємо міксером або віночкам розм'якшене вершкове масло з цукром протягом декількох хвилин.
Додаємо у збиту помадку яйця, що посвітліла, тепле молоко і мед.
Потім борошно змішуємо з розпушувачем, насінням ванілі, цедрою лимона та сіллю.
За допомогою кондитерського мішка або ложки викладаємо тісто у форму "Мадлен" та випікаємо при температурі 170 градусів від 8 до 20 хвилин.
Фото: instagram.com/lizaglinskaya
Печиво із попкорном
Інгредієнти:
200 г вершкового масла (розм'якшеного, жирність не менше 82%)
100 г бурякового цукру (4 ст. л. з гіркою)
100 г тростинного цукру (4 ст. л. з гіркою)
100 г яєць (2 шт.)
250 г борошна (1,6 склянки об'ємом 250 мл)
5 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
сіль
100 г чорного чи молочного шоколаду
50 г попкорну
Готуємо:
З'єднуємо борошно з сіллю та розпушувачем, перемішуємо.
Відправляємо в чашу комбайна розм'якшене вершкове масло, збиваємо на середніх оборотах - масло посвітлішати і збільшитися в обсязі.
Додаємо цукор та перемішуємо.
Додаємо яйця, попередньо прогріті в мікрохвильовій печі 10-15 хвилин. Збиваємо на середніх оборотах.
Додаємо борошно з розпушувачем та сіллю, перемішуємо до однорідної консистенції.
Додаємо шоколад, перемішуємо.
Додаємо попкорн, перемішуємо.
беремо шматочок тіста, скочуємо в кульку, розкочуємо коло, викладаємо на лист вистелений пергаментом.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Фото: instagram.com/lizaglinskaya
Пісне яблучне печиво
Інгредієнти:
200 г натертих яблук (2 шт.)
80 г кокосової олії (4 ст. л.)
8 г розпушувача (1,5 ч. л.)
200 г борошна (1, 25 склянки об'ємом 250 мл)
40 г цукру (1,5 ст. л. з гіркою)
1-2 г порошку кориці (щіпка)
Готуємо:
Знімаємо шкірку з яблук та натираємо яблука на дрібній тертці.
З'єднуємо терті яблука із цукром, розтопленим кокосовим маслом.
Змішуємо борошно з розпушувачем та порошком кориці.
З'єднуємо суху частину та яблучну масу, перемішуємо до однорідної консистенції.
Викладаємо тісто між двома аркушами пергаменту і розгладжуємо тісто качалкою в пласт завтовшки 3 мм.
Відправляємо пласт у пергаменті в морозильну камеру на півгодини-годину.
Знімаємо пергамент із замороженого тіста та нарізаємо його на квадрати або прямокутники.
Викладаємо на пергамент та випікаємо печиво у розігріту до 175 градусів духовку на 15-18 хвилин.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies