Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Ліза Глинська поділилася рецептом ароматних рогаликів з горіховою начинкою

Ліза Глинська поділилася рецептом ароматних рогаликів з горіховою начинкою
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Кондитер та екс-суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ліза Глинська розповіла, як приготувати популярну насолоду - рогалики з горіховою начинкою. Рецептом вона поділилася в Інстаграмі.

- Пісочне тісто, що тане в роті, і ніжна горіхова начинка з апельсином і корицею - це дуже смачно, - написала Глинська.

Інгредієнти:

Пісочне тісто:

  • 200 г вершкового масла (1 пачка)
  • 100 г цукру (4 ст. л.)
  • 100 г мигдального борошна (3,5 ст. л.)
  • 220 г пшеничного борошна (11 ст. л. без гірки)

Горіхова начинка:

  • 200 г грецького горіха (обсмаженого) (2 склянки)
  • цедра одного апельсина
  • 80 г меду (2,5 ст. л.)
  • 3 г кориці (1 ч. л.)

Готуємо:

Пісочне тісто:

  1. Відправляємо в чашу міксера розм'якшене вершкове масло і збиваємо його. Маса повинна посвітлішати і збільшиться в обсязі.
  2. Додаємо в чашу мигдальне борошно і перемішуємо. Після того, як все борошно зволожитись - додаємо цукор і знову перемішуємо.
  3. Додаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто.
  4. Повертаємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години.

Горіхова начинка:

  1. Обсмажуємо волоські горіхи в розігрітій до 170 градусів духовці - 12-15 хвилин.
  2. З'єднуємо в мірній склянці: волоські горіхи, мед, корицю та цедру одного апельсина. Пробиваємо занурювальним блендером до консистенції пасти.

Рогаліки:

  1. Для одного печива нам знадобиться – 10 г начинки та 25 г тіста.
  2. Формуємо та викладаємо на пергамент начинку для рогаликів.
  3. Дістаємо з холодильника тісто. Беремо шматочок тіста, розкочуємо в коло, кладемо в центр начинку, з'єднуємо два краї тіста і формуємо рогалик.
  4. Викладаємо рогалики, що вийшов, на деко з пергаментом і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 18-20 хвилин з конвекцією.
  5. Коли печиво охолоне, присипаємо його цукровою пудрою.

Новини по темі: рецепти