21 листопада
Завантажити ще

Страви на кожен день: рецепти від провідних шефів

Страви на кожен день: рецепти від провідних шефів
Фото: Зображення з сайту lifehacker.ru

Гарбузові оладки від Ектора Хіменес-Браво

Інгредієнти:

  • 800 г гарбуза (бажано сорту «Хоккайда»)
  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 150 г цукру
  • соус нар­шараб
  • олія для смаження

Готуємо:

1. Почищений гарбуз натерти на великій тертці. Додати яйця, борошно, цукор та замісити тісто. Сформувати оладки.
2. Підсмажити на розігрітій сковороді на олії з обох боків.
3. При подачі полити наршарабом, додати насіння гранату, волоських горіхів.

Для соусу: гранатовий сік - 1 л; спеції за смаком. Гранатовий сік залиште на слабкому вогні приблизно на годину, періодично перемішуючи, щоб уникнути підгоряння. Коли наршараб придбає консистенцію рідкої сметани, покласти прянощі і залишити ще на пару хвилин.

Кіш від Лізи Глінської з instagram.com/lizaglinskaya

Кіш від Лізи Глінської з instagram.com/lizaglinskaya

Кіш від Лізи Глінської

Тісто Брізе:

  • 250 г борошна
  • 150 г вершкового масла (холодного)
  • 1 яйце
  • 20 мл холодного молока
  • 5 г цукру
  • дрібка солі

Начинка:

  • 200 г горбуші
  • 150 г шпинату
  • 2 яйця
  • 100 мл вершків (жирність 20-30%)
  • 50 г твердого сиру
  • 20 г кедрового горіха
  • 5 г вершкового масла
  • 5 г рослинної олії
  • сіль

Готуємо:

1. У борошно додаємо холодні кубики вершкового масла. Кінчиками пальців розтираємо олію до стану крихти. Потім змішуємо з яйцем, холодним молоком, сіллю та цукром.
2. Замішуємо тісто і розкочуємо його між аркушами пергаменту. Забираємо на 30 хвилин у холодильник.
3. Готуємо начинку. Тушку горбуші очищаємо від шкіри та кісток, нарізаємо кубиками.
4. На сковороду наливаємо олію, потім кладемо вершкове масло. Розігріваємо та додаємо шпинат. Знімаємо сковороду з плити та додаємо до шпинату рибу.
5. Додаємо туди ж яйце, вершки, натертий сир, сіль.
6. Дістаємо тісто і укладаємо його у форму. Зверху робимо проколи виделкою, щоб тісто не роздувалося. Відправляємо в духов­ку на 15 хвилин при 170°.
7. Заливаємо у форму з тістом начинку. Ставимо запікати 15-20 хвилин при 170°.

Піца від Андрія Величка з facebook.com/velichkoandrew

Піца від Андрія Величка з facebook.com/velichkoandrew

Піца-гармошка від Андрія Величка

Інгредієнти:

  • борошно за потребою
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. коньяку
  • спирту або анісового лікеру
  • 20 г вершкового масла
  • сіль.

Готуємо:

1. Замісити з яєць, солі, алкоголю та борошна не надто круте тісто. Розкачати його в лист якомога тонше. Змастити розкатаний пласт роз­топленим вершковим маслом і загорнути по ширині на 10-11 см - так, щоб змащена поверхня залишалася всередині.
2. Розрізати складений лист навпіл по довжині, а потім по діагоналі на рівній відстані, щоб вийшло кілька прямокутників. Зліпити їх разом пальцями по нерозрізаному боці.
3. Обсмажити на сковороді у великій кількості жиру та перед подачею присипати цукровою пудрою. Зазначених доз вистачить на 4 порції.

Салат з язиком від Володимира Ярославського з instagram.com/yaroslavskyi_vova

Салат з язиком від Володимира Ярославського з instagram.com/yaroslavskyi_vova

Салат з язиком від Володимира Ярославського

Інгредієнти:

  • 2 відварені яйця
  • 140 г відвареного язика
  • 100 г свіжого огірка
  • 80 г зеленого горошку
  • 90 г домашнього майонезу
  • 10 г гірчиці
  • сіль, перець, зелень петрушки або кріп та естрагон

Готуємо:

1. Попередньо відварений холодний язик нарізаємо соломкою. Повинні вийти брусочки 2-3 мм товщиною та довжиною 5 см. Так само нарізаємо огірки.
2. Заморожений зелений горошок кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо з моменту закипання 5-6 хвилин, відкидаємо на сито, даємо охолонути.
3. Яйця варимо в круту, охолоджуємо, виймаємо жовтки і розтираємо їх вилкою з гірчицею та сіллю, чорний перець додаємо за бажанням.
4. Білки також нарізаємо соломкою. Зелень подрібнюємо.
5. Всі інгредієнти змішуємо - і салат готовий.

Як варити язик:

  • У велику каструлю кладемо овочі - моркву, цибулю, селеру, лаврове листя, перець, сіль.
  • Доводимо до кипіння воду, кладемо язик і зверху перевернуту маленьку тарілку діаметром менше каструлі. Це для того, щоб язик варився повністю зануреним у воду. Саме так він проварюється помірно.
  • Варимо на повільному вогні до м’якості в товстій частині - це перевіряємо дерев’яною шпажкою. Час приготування - від 1,5 до 2,5 годин - залежить від м’яса.
  • Коли стає м’яким - виймаємо і одразу ж, поки він дуже гарячий, під холодною проточною водою зачищаємо шкірку.

"Мітболи по-оболонськи" від Миколи Тищенка з azafranbolivia.com

«Мітболи по-оболонськи» від Миколи Тищенка

Депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко, який раніше стверджував, що котлету по-київськи стильно, модно та молодіжно назвати мітболом, перейшов від слів до справи.

«Любі друзі! Спостерігаючи резонанс, пов’язаний із темою «мітболів», я за допомогою найкращих кухарів Києва розробив новий рецепт народного мітболу», - повідомив Тищенко.

Інгредієнти:

  • яловичина (м’яка частина: філей, вирізка, лопатка) - 500 г
  • жирна свинина (як варіант - шия) - 200 г
  • часник - 1-2 зубчики
  • цибуля - 1 шт.
  • яйце - 1 шт.
  • петрушка - невеликий пучок
  • панірувальні сухарі - 40 г
  • твердий сир - 40 г
  • чорний перець, сіль - за смаком

Для соусу:

  • консервовані томати (з вашої антресолі) у власному соку - 200-300 мл
  • базилік - невеличкий пучок
  • часник - кілька зубчиків
  • курячий бульйон (або яловичий) - 120 мл
  • червоне сухе вино - 120 мл
  • оливкова олія
  • чорний перець
  • сіль

Готуємо:

1. Свинину та телятину пропускаємо через м’ясорубку, додаємо сіль, перець, рубану петрушку, яйце. З отриманого фаршу формуємо мітболи - круг­ляші розміром трохи більші за перепелине яйце.
2. Паніруємо в суміші з натертого сухого сиру (типу пармезан) і сухарів. Трохи оливкової олії - і відправляємо у духовку на 10 хв. при 180 градусах.
3. Поки мітболи запікаються, готуємо соус: цибулю ріпчасту, часник нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо на оливковій олії, додаємо червоне вино і випарюємо, додаємо томати без шкірки, нарізані кубиками, трохи курячого бульйону і томати, консервовані у власному соку. Солимо, перчимо, додаємо трохи цукру, потім тушкуємо 5 хвилин, знімаємо з плити і додаємо рубаний базилік або італійські трави, а краще те й інше. Консистенцію соусу обирайте за бажанням.
4. Мітболи перекладаємо у глибокий посуд для запікання, поливаємо соусом і залишаємо в духовці на 20-30 хв. при температурі 160 градусів.
5. Викладаємо на тарілку, прикрашаємо свіжим базиліком, посипаємо сиром.

Новини по темі: Кулінарія рецепти їжа