Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Ліза Глинська поділилася рецептом найсмачнішого Морквяного торта з бананом та карамеллю

Ліза Глинська поділилася рецептом найсмачнішого Морквяного торта з бананом та карамеллю
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати один із популярних десертів - Морквяний торт. Рецепт вона опублікувала в Інстаграмі.

Інгредієнти:

Морквяний бісквіт:

  • форма діаметром 18 см⁣
  • 130 г борошна⁣
  • 140 г цукру⁣
  • 1/2 ч. л. порошку кориці⁣
  • 10 г розпушувача⁣
  • 60 мл апельсинового фрешу
  • цедра одного апельсина⁣
  • 80 мл рослинної олії (рафінованої)⁣
  • 250 г моркви (натертої на дрібній тертці)⁣
  • 150 г обсмаженого грецького горіха⁣

Сирний крем з апельсином:

  • 220 г сирної маси (жирність 9%)
  • 80 г молока, що згущує|згущає|
  • 80 мл вершків (жирність 30-35%)
  • 150 г вершкового масла (кімнатної температури)

Солона карамель:

  • 100 г цукру
  • 30 г вершкового масла
  • 120 мл вершків (жирність 30-35%)
  • сіль

Готуємо:

Морквяний бісквіт:

  1. Змішуємо в мисці натерту моркву, олію, апельсиновий фреш, цедру.
  2. Додаємо до них: борошно, порошок кориці, розпушувач, цукор та обсмажені подрібнені волоські горіхи.
  3. Перемішуємо. Кладемо тісто у форму. Дно можна застелити фольгою. Випікаємо в розігрітій до 170°С духовці (з конвекцією) - 50 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо. Повертаємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на ніч. ⁣

⁣Творожний крем з апельсином:⁣

  1. Змішуємо в мірній склянці сирну масу, згущене молоко та вершки. Пробиваємо занурювальним блендером, до максимально однорідної консистенції. ⁣
  2. Додаємо збите вершкове масло|мастило|, перемішуємо. Перекладаємо крем у кондитерський мішок. ⁣

⁣Солена карамель:⁣

  1. Засипаємо цукор із сотейник, нагріваємо до стану темної карамелі, додаємо гарячі вершки, вершкове масло та сіль. Перемішуємо.
  2. Пробиваємо занурювальним блендером. Забираємо карамель у холодильник на кілька годин. Перекладаємо у кондитерський мішок. ⁣

Збираємо торт:

  1. ⁣Розрізаємо бісквіт на дві рівні частини, на одну кладемо крем, солону карамель та шматочки банана, накриваємо зверху другою половиною бісквіту. ⁣
  2. На неї викладаємо крем, карамель та банан. Забираємо торт у холодильник на кілька годин. ⁣
  3. Декоруємо морквяний торт шматочками банана, карамеллю, волоським горіхом та чорним шоколадом.

Новини по темі: рецепти