Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Митрополит Антоній (Паканич): Досить вірити в долю. Немає фатуму, року та зумовленості

Митрополит Антоній (Паканич): Досить вірити в долю. Немає фатуму, року та зумовленості

Новий рік завжди дає нові можливості, відкриває нові горизонти. І це чудово. Головне - побачити їх та правильно застосувати у своєму житті. Нові можливості для християнина - це можливість стати ближчими до Бога, стати добрішими, вчитися безумовно любити, не зневірятися і вірити до кінця.

Чого хотілося б побажати всім нам у новому році? Бути більш терпимими та поблажливими один до одного, при цьому вимогливими та уважними до своїх думок та вчинків.

Більше слід думати про наслідки. Адже не лише дія, а й слово, навіть думка може порушити мир, призвести до конфлікту, конфронтації та непоправних наслідків. Не слід розпалювати війну в сім'ї, на роботі, у серці - мирні духом і нестимемо мир іншим.

Станемо більш відповідальними, дорожитимемо людьми, не розкидуватимемося ними. Навчимося не вішати ярлики, не засуджувати, давати людям шанс бути кращим.

Перестанемо вірити у долю. Священна історія багато разів показувала, що Сам Господь Бог змінював своє рішення щодо людей. Немає фатуму, року, зумовленості. Від нашої правильної внутрішньої роботи над собою багато залежить. Закон діє для всіх, але Господь - Володар закону, Він його затвердив, Він може змінити його.

Перестанемо маніпулювати настроями, братимемо відповідальність за наших близьких. Не слід покладати на Бога те, що покладено на нас – турбота про близьких, рідних. Не треба любити весь світ, любіть тих, хто поряд. Бог виявляє Себе у світі, у тому числі й через нас, наші добрі справи.

Навчимося довіряти благому Промислу про нас. Як би важко не було, віритимемо в те, що все до нашого добра. Можливо, це не відчувається зараз, але обов'язково буде видно в перспективі. Пам'ятайте, що навіть якщо ми зовсім одні, ми не кинуті, не забуті Богом. Про це треба не забувати ніколи.

Перестанемо чекати на катастрофи і лиха. Ми не знаємо, коли настане день Суду. Слід пильнувати і проживати кожну мить повноцінно, не відкидаючи безцінний дар – наше життя. Не будемо піддаватися зневірі, відчаю, паніці. Останнє слово завжди за Богом. Шукайте Бога – і все влаштується. Бог нікого не втрачає, головне, щоб ми не втратили Його.

Поважатимемо одне одного. Довгоочікуваний і вистражданий мир на нашій святій землі настане тоді, коли ми зможемо побачити все багатство та різноманітність нашого багатонаціонального та багатоконфесійного народу та прийняти цю реальність як дар та перевагу.

Першорядним у всі часи є неминучі цінності: вірність, доброта, любов, чесність, мужність, шляхетність, великодушність. І 2022 рік не є винятком. Нехай ці якості виявляться у житті кожного з нас. Нехай світ стане добрішим цього року і приводів для радості стане більше.

Новини по темі: Церква УПЦ КП