Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Що приготувати на новорічний стіл: Ліза Глинська поділилася рецептом рульки у пиві

Що приготувати на новорічний стіл: Ліза Глинська поділилася рецептом рульки у пиві
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська порадила українцям, що приготувати на Новий рік із м'ясних страв. Рецепти двох з них Глинська розписала 28 грудня в Інстаграмі.

Рулька у пиві

  • 1 свиняча рулька
  • 2 л темного пива
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 головка часнику
  • гвоздика, бадьян, лавровий лист
  • сіль (за смаком)⁣

Глазування⁣

  • 30 г гострої гірчиці
  • 30 г меду ⁣

Готуємо рудбку в пиві:⁣

  • Покладіть рульку, моркву, цибулю, часник, лавровий лист, бадьян і гвоздику в каструлю.
  • Додайте сіль і залийте все пивом.
  • Накрийте кришкою та варіть на слабкому вогні на 2,5-3 години. ⁣
  • Перекладіть рульку в рукав для запікання. ⁣
  • Залийте 200 мл пивного бульйону та зафіксуйте кінці рукава.⁣
  • Відправте в розігріту до 180 градусів  духовку на 40 хвилин.
  • Змішайте мед і гірчицю.
  • Дістаньте рульку, перекладіть на чистий розрізаний рукав для запікання або фольгу. Промажте глазуруванням. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку ще на 10 хвилин.

Оссобуко

  • 800 г телячих рульок
  • 1 морква⁣
  • 1 цибулина⁣
  • 2 стебла селери⁣
  • 2-3 зубчики часнику⁣
  • 2 помідори (без шкірки та насіння) або 40 г томатної пасти⁣
  • 30 г борошна⁣
  • сіль, перець⁣
  • копчена паприка (за бажанням)
  • 200 мл білого сухого вина⁣
  • 200 мл бульйону
  • олія рослинна + масло вершкове⁣

Гремолата: ⁣

  • 10 г петрушки⁣
  • 1 зубчик часнику⁣
  • цедра 1/2 лимона⁣

Готуємо:

  • М'ясо промити, обсушити. Зробити надрізи по всьому діаметру, щоб під час обсмажування воно не вигиналося.
  • Посолити, поперчити. Обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін на суміші масел по 2-3 хвилини.
  • На рослинному маслі обсмажити цибулю, моркву, селеру, часник до світло-золотистого кольору. Посолити, додати копчену паприку, вино та бульйон. Протушкувати 5-7 хвилин. Додати дрібно нарізані томати.
  • Залити м'ясо соусом. Накрити фольгою чи кришкою. Тушкувати в духовці 170 градусів 2.5-3 години.
  • Для гремолати необхідно дрібно порубати петрушку з часником, додати лимонну цедру. Обов'язково подавайте особуко з гремолатою.

Раніше Володимир Ярославський показав рецепт вишуканої новорічної закуски з червоною ікрою. У свою чергу Ектор Хіменес-Браво зібрав комплексну вибірку рецептів для новорічного столу: якщо все це приготувати, цього буде достатньо, щоб різноманітно, недорого і без проблем на кухні нагодувати гостей.