21 листопада
Завантажити ще

Ліза Глінська поділилася рецептом фруктового торта "Ангельський десерт" для святкового столу

Ліза Глінська поділилася рецептом фруктового торта
Фото: nstagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер Ліза Глінська показала, як приготувати фруктовий торт із ніжним повітряним бісквітом. Рецепт та технологію Глинська виклала 23 грудня в Інстаграм. Якщо все зробити правильно і слідувати відеорецепту, вийде фруктовий торт⁣, форма коло, діаметр 18 см⁣.

- Це так смачно… Ви обов'язково маєте його приготувати. Тільки уявіть: повітряний бісквіт під назвою «Ангельський», сирний крем, фрукти… желе. Упевнена, він буде на вашому святковому столі, – написала кондитер.

Ангельський бісквіт – інгредієнти

  • 100 г цукру ⁣
  • 150 г білка ⁣
  • 60 г борошна
  • ⁣20 г кукурудзяного крохмалю.

Приготуємо ангельський бісквіт:⁣

  • Включаємо духовку на 165 °С ⁣
  • Збиваємо білок у піну, поступово додаючи цукор. Збиваємо до стійких піків.
  • Змішуємо борошно та крохмаль. Відправляємо до білка, використовуючи сито. Перемішуємо.
  • Повертаємо дно форми фольгою. Викладаємо тісто і відправляємо у розігріту духовку. Випікаємо 25-30 хвилин.
  • Відставляємо бісквіт до повного остигання. Після цього обертаємо плівкою і залишаємо на 8 годин при кімнатній температурі.

Сироп для просочення:⁣

  • 80 мл води
  • 50 г цукру⁣
  • 30 мл кокосового лікеру.

Приготуємо сироп для просочення: ⁣

Поєднуємо всі інгредієнти в сотейнику, доводимо до кипіння. Охолоджуємо.

Сирний крем:⁣

  • 250 г сиру (кімнатної температури)
  • 100 г згущеного молока
  • 50 мл вершків (ж не менше 30%)
  • 180 г вершкового масла (ж 82%) розм'якшене.

Приготуємо сирний крем: ⁣

  • Відправляємо в комбайн розм'якшене масло, збиваємо до білого кольору та збільшення об'єму.
  • З'єднуємо сир, згущене молоко і вершки, пробиваємо занурювальним блендером до максимально однорідної консистенції.
  • З'єдную обидві маси. Перемішуємо.

Фруктовий торт із ангельським бісквітом. Фото: nstagram.com/lizaglinskaya

Фруктовий торт із ангельським бісквітом. Фото: nstagram.com/lizaglinskaya

Лимонне желе:⁣

  • 300 мл води
  • 40 мл лимонного фрешу
  • 50 г цукру
  • 18 г желатину + 90 мл води.

Приготуємо лимонне желе: ⁣

  • З'єднуємо воду з желатином і залишаємо на 10-15 хвилин.
  • Лимонний сік та цукор ставимо на вогонь.
  • Додаємо воду.
  • Відправляємо желатин у мікрохвильову піч на 10 секунд. Додаємо до нашої лимонної води.
  • Заберіть його в холодильник на 15-20 хвилин.

    Процес складання торта – на відео.

Раніше Володимир Ярославський показав рецепт вишуканої новорічної закуски із червоною ікрою. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво зібрав комплексну вибірку рецептів для новорічного столу : якщо все це приготувати, цього буде достатньо, щоб різноманітно, недорого і без проблем на кухні нагодувати гостей.