22 грудня
Завантажити ще

Ліза Глінська поділилася рецептами святкових закусок

Ліза Глінська поділилася рецептами святкових закусок
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер та екссуддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати святкові закуски. Рецепти вона опублікувала в інстаграмі.

Єврейська закуска

Інгредієнти:

  • 270 г плавленого сиру
  • 2 варені яйця
  • 40 г майонезу
  • 2 зубчики часнику
  • 5-7 г білого хрону
  • 50 г волоських горіхів
  • сіль

Готуємо:

  1. Натираємо сир та яйця на дрібній тертці, додаємо давлений часник, хрін та майонез.
  2. Додаємосіль за смаком, перемішуємо.
  3. Подрібнюємо волоські горіхи в крихту.
  4. Формуємо кульки, обвалюємо в горіхах.

Форшмак

Інгредієнти:

  • 300 г слабосоленого оселедця (2 філе)
  • 1 кисле яблуко
  • 1 варене яйце
  • 1 синя цибуля (ялтинський)
  • 30 г батону
  • 50 мл молока
  • 40 г вершкового масла
  • сіль
  • Зелена цибуля

Готуємо:

  1. Подрібнюємо оселедці.
  2. Нарізаємо невеликими шматочками хліб, замочуємо його в молоці.
  3. Натираємо на дрібній тертці яйце та яблуко.
  4. Змішуємо оселедець, яблуко, яйце, цибулю, хліб.
  5. Дрібно нарізаємо вершкове масло, додаємо до загальної маси, перемішуємо. Додаємо сіль.
  6. Відправляємо у холодильник на кілька годин.
  7. Формуємо кнелі та викладаємо на грінки.
  8. Посипаємо зеленою цибулею.

Паштет із копченої скумбрії з паприкою

Інгредієнти:

  • 300 г скумбрії гарячого копчення (м'якоть)
  • 150 г крем-сиру
  • 1 ч. л. соку лимона
  • 1/3 ч. л. копченої паприки
  • 1 варене яйце
  • сіль

Готуємо:

  1. Подрібнюємо м'якоть скумбрії, додаємо крем-сир.
  2. Натираємо яйце на дрібній тертці, додаємо до загальної маси, перемішуємо.
  3. Додаємо копчену паприку та сік лимона.
  4. Накриваємо плівкою, відправляємо на кілька годин у холодильник.
  5. Формуємо кнелі та викладаємо на тости.
  6. Посипаємо копченою паприкою.

Закуска з болгарського перцю та кунжуту

Інгредієнти:

  • 7 шт. болгарського перцю
  • 3 зубчики часнику
  • 10 г кунжуту
  • 30 мл кунжутної олії
  • сіль

Готуємо:

  1. Викладаємо перець на пергамент та запікаємо при температурі 200 градусів.
  2. Перекладаємо запечений перець у поліетиленовий пакет, зав'язуємо та залишаємо остигати.
  3. Очищаємо перець від шкірки та насіння, нарізаємо тонкими смужками.
  4. З'єднуємо сік, що залишився від запечених перців, кунжутне масло, давлений часник, сіль і перемішуємо.
  5. Відправляємо заправку до перцю та доводимо до смаку сіллю, перемішуємо, відправляємо у холодильник на 2-3 години.
  6. Відкидаємо на сито та викладаємо на чіабату.
  7. Посипаємо обсмаженим кунжутом.

Грибний паштет

Інгредієнти:

  • 700 г грибів
  • 2 цибулини
  • 200 мл вершків (20-30%)
  • 20 мл рослинної олії
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г білого хліба
  • 70 мл молока
  • сіль
  • чорний перець

Готуємо:

  1. Дрібно нарізаємо та обсмажуємо гриби.
  2. Додаємо рослинну олію та вершкове масло, подрібнену цибулю і перемішуємо. Солимо і знову обсмажуємо.
  3. Додаємо чорний перець та вершки, перемішуємо і тримаємо на вогні протягом 10 хвилин.
  4. Замочуємо хліб у молоці, додаємо до грибної маси.
  5. Ділимо на дві частини: одну частину паштету перебиваємо в блендері, другу - залишаємо шматочками.
  6. З першої частини паштету формуємо кнелі, викладаємо на чіабату, потім викладаємо другу частину.

Печінковий паштет

Інгредієнти:

  • 500 г печінки (курячої, з індички)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 100 г вершкового масла
  • 20 мл рослинної олії
  • 1 варене яйце
  • 20 мл бренді
  • сіль
  • перець

Готуємо:

  1. Нарізаємо печінку, моркву та цибулю шматочками.
  2. Обсмажуємо печінку у суміші вершкового та рослинного масла.
  3. Солимо, перчимо, перекладаємо в миску.
  4. Додаємо до соку, що залишився у сковороді, бренді та випарюємо 2-3 хвилини. Відправляємо сік до печінки.
  5. Обсмажуємо цибулю з морквою у суміші вершкового та рослинного масла.
  6. Перебиваємо обсмажену печінку, цибулю, моркву, яйце та вершкове масло до однорідної маси, перетираємо через сито.
  7. Викладаємо паштет у форми.

Журавлинний мармелад

Інгредієнти:

  • 100 мл журавлинного пюре
  • 50 мл води
  • 1 г агар-агару
  • 30-40 г цукру

Готуємо:

  1. З'єднуємо журавлинне пюре, воду, цукор та агар-агар.
  2. Доводимо до кипіння, помішуючи, кип'ятимо кілька хвилин.
  3. Заливаємо паштет гарячим мармеладом і прибираємо в холодильник на 2-3 години.

Новини по темі: рецепти