Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
25 квiтня
Завантажити ще

Ліза Глінська поділилася рецептами святкових тортів "Червоний оксамит" та "Рафаелло"

Ліза Глінська поділилася рецептами святкових тортів
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Кондитер та екс-суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати святковий торт "Червоний оксамит" та "Рафаелло". Рецепти вона опублікувала в Інстаграмі.

Інгредієнти для "Червоного оксамиту":

Бісквіт (розрахунок на форму 16 см):

  • 2 яйця
  • 170 г цукру
  • 150 г кефіру
  • 70 г вершкового масла
  • 3 г розпушувача
  • 3 г харчової соди
  • 5 г какао-порошку
  • 200 г борошна
  • водорозчинний барвник (полуниця + малина)⁣⁣

Полунична начинка (розрахунок на 2 форми 14 см): ⁣

  • 200 г полуничного пюре
  • 20 г лимонного фрешу
  • 50 г цукру
  • 12 г кукурудзяного крохмалю
  • 6 г желатину + 30 мл води

⁣Крем-чіз (розрахунок на форму 16 см):⁣

  • 150 г маскарпоне
  • 250 г крем-сиру
  • 400 мл вершків
  • 100 г цукрової пудри

Для декору: ⁣

  • свіжа полуниця⁣
  • м'ята⁣

Готуємо:

  • Включаємо духовку на 165 градусів, режим "Конвекція" або "Низ-конвекція".
  • Відправляємо в чашу комбайна яйця, цукор, барвник. Збиваємо до максимально стійкої піни.
  • Розтоплюємо в мікрохвильовій печі вершкове масло і відправляємо його в чашу комбайна.
  • Додаємо кефір, делікатно перемішуємо.
  • З'єднуємо борошно, розпушувач, соду та какао.
  • Відправляємо суху частину, просіявши через сито, в чашу комбайна.
  • Повертаємо дно кільця фольгою, переклавши тісто у форму. Ставимо зверху на форму вантаж.
  • Відправляємо випікатися у розігріту до 165 градусів духовку на 40 хвилин.
  • Даємо бісквіту повністю охолонути у формі, форму обертаємо харчовою плівкою та відправляємо на ніч у холодильник.

Крем:

  • Замочуємо желатин водою, перемішуємо, залишаємо набухати на 10-15 хвилин.
  • З'єднуємо полуничне пюре та цукор з крохмалем, перемішуємо.
  • Додаємо лимонний фреш, перемішуємо.
  • Стаємо на середній вогонь, і помішуючи, заварюємо крохмаль.
  • Знімаємо з вогню, додаємо в сотейник набряклий желатин, перемішуємо.
  • Затягуємо дно двох кілець харчовою плівкою, борти форм прокладаємо всередині бордюрною стрічкою.
  • Розливаємо масу формами, даємо охолонути.
  • Відправляємо у холодильник на кілька годин.

Крем та складання торта:

  • Додаємо у чашу всі інгредієнти, збиваємо до стійких піків.
  • Знімаємо форму з бісквіту, розрізаємо поперек на 4 коржі.
  • Перекладаємо 2/3 частини крему в мішок кондитерський без насадки.
  • Викладаємо крем по спіралі від центру до краю на 1 корж, розподіляємо.
  • Робимо з крему коржа борт, укладаємо полуничну начинку.
  • Викладаємо зверху крем та 2 корж.
  • Викладаємо також крем, а потім полуничну начинку і 3 корж.
  • Закриваємо верх і боки торта крему, вирівнюємо.
  • Робимо крихту з коржа бісквіту, що залишився, і декоруємо боки торта.
  • Перекладаємо частину крему, що залишилася, в кондитерський мішок "Сент-Оноре".
  • Прикрашаємо торт кремом, залишивши в центрі заглиблення.
  • Викладаємо в центр торта шматочки свіжої полуниці, прикрашаємо м'ятою.

Інгредієнти для "Рафаелло":

⁣Кокосовий бісквіт (на форму діаметром 16 см):⁣

  • 3 яйця
  • 150 г борошна
  • 110 г цукру
  • 30 г кокосової стружки
  • 4 г розпушувача

Кокосовий крем на форму діаметром 16 см: ⁣

  • 250 мл кокосового молока
  • 150 г кокосового молока, що згущує|згущає|
  • 300 мл кокосових вершків
  • 7 г желатину + 35 мл води

Готуємо:

  • Включаємо духовку на 165 градусів у режимі "Конвекція".
  • Збиваємо яйця та цукор до щільної маси.
  • Змішуємо муку|борошно| з розпушувачем, відправляємо в яєчну масу, перемішуємо.
  • Додаємо кокосову стружку, перемішуємо.
  • Виливаємо у форму та відправляємо у розігріту духовку на 35-40 хвилин.
  • Розрізаємо бісквіт вздовж на три рівні частини.

Крем:

  • Замочуємо желатин у воді кімнатної температури, залишаємо на 10-15 хвилин.
  • змішуємо кокосове молоко і кокосове згущене молоко і прогріваємо до ширяння на середньому вогні.
  • Додаємо до молока желатин, перемішуємо.
  • Переливаємо основу крему в миску, накриваємо плівкою в контакт, прибираємо в холодильник на кілька годин, потім розминаємо до однорідної консистенції.
  • Збиваємо кокосові вершки та з'єднуємо з основою, перемішуємо.

Збираємо торт:

  • Викладаємо ацетатну плівку вздовж борту форми діаметром 18 см.
  • Кладемо на дно форми нижній корж, просочуємо його кокосовим молоком.
  • зверху змащуємо кремом, заповнюючи простір у формі між формою та коржем.
  • Укладаємо таким же чином ще 2 коржі.
  • Забираємо торт у холодильник на 4-5 годин.
  • Знімаємо форму та плівку з торта.
  • Декоруємо борти торта до середини мигдальними пластівцями, зверху присипавши кокосовою стружкою.
  • Викладаємо зверху цукерки "Рафаелло".

Новини по темі: рецепти