20 сiчня
Завантажити ще

Ліза Глінська поділилася рецептом житньої галети з томатами та фетою

Ліза Глінська поділилася рецептом житньої галети з томатами та фетою
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Кондитер та екссуддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла підписникам рецепти смачних та корисних страв із житнього борошна. В інстаграмі вона опублікувала рецепт житньої галети з томатами та фетою.

Інгредієнти : _

Тісто для галети:

  • 150 г житнього борошна (7,5 ст. л. без гірки)
  • 170 г пшеничного борошна (8,5 ст. л. без гірки)
  • 5 г розпушувача (1 ч. л.)
  • сіль
  • 50 г олії (2,5 ст. л.)
  • 170 г гарячої води (окропу) (11 ст. л.)

Начинка для галети:

  • 150 г вершкового сиру (маскарпоне) (11 ст. л.)
  • 300 г томатів (жовті томати та чері) (один жовтий та 20-22 чері)
  • 100 г фети (половина пачки)
  • сухі трави (орегано, базилік)
  • 1 зубчик часнику
  • сіль

Готуємо:

  • Змішуємо пшеничне та житнє борошно, розпушувач, сіль.
  • Додаємо окроп, замішуємо олію.
  • Загортаємо тісто у плівку і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
  • Нарізаємо фету, посипаємо прованськими травами та перемішуємо.
  • Нарізаємо часник, додаємо його і сіль до вершкового сиру, перемішуємо.
  • Насипаємо борошно на стіл і розкочуємо тісто завтовшки 3-4 мм, 40 см.
  • Накручуємо тісто на качалку і перекладаємо на пергамент.
  • Викладаємо начинку на тісто і розподіляємо її, не доходячи до краю – 5 см.
  • Зверху вершкового сиру, викладаємо томати та фету.
  • Формуємо бортик, змащуємо краї жовтком і посипаємо кунжутом.
  • Перекладаємо галету з пергаменту на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  • Даємо трохи охолонути і додаємо зелень.
Новини по темі: рецепти