Новий рік-2022 вже не за горами. А значить, настав час вибирати нові цікаві рецепти, які можуть порадувати не тільки шлунок, а й очі. «КП в Україні» вирішило звернутися за допомогою до користувачів популярної мережі TikTok.
Користувач juli_pplus пропонує приготувати дієтичні закуски. І запевняє, що вони не лише смачні, а й швидкі у приготуванні: будуть готові буквально за кілька хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця змішати з розпушувачем. Посолити та збити віночком. Додати молоко, борошно та замісити рідке тісто. Для ажурних млинців знадобиться пляшка для тесту (можна використати звичайну, зробивши в ній дірочки).
Добре прогріти сковорідку. Видавити на неї тісто з пляшки гарними мереживами. Буквально за кілька секунд готове тісто зняти зі сковорідки. Покласти на нього салат, сир, сиру, огірок або авокадо і згорнути в рулет. Закуска готова.
За даними користувача hachaapur усім знайома страва за цим рецептом «заграє новими фарбами».
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварити. Натерти на великій тертці разом із сиром та часником. Додати трохи майонезу та перемішати. Огірок нарізати довгими та тонкими скибочками. На край шматочка викласти раніше приготовлену закуску та шпроту. Акуратно загорнути у трубочку. Проткнути зубочисткою, щоб закуска стояла на столі стійко. За бажанням можна зверху прикрасити ікрою.
Користувач yan_oksana пропонує задобрити символ наступного року салатом.
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі відварити, очистити та дрібно порізати. У яєць відокремити жовток від білка. М'ясо відварити та нарізати довгими та тонкими смужками. Усі інгредієнти викладаються по черзі в овальній формі. Поміж ними кладеться майонез. Перший шар – картопля. Наступний шар - огірок та морква. Далі йде м'ясо, порізаний білок (не весь - треба трохи залишити на прикрасу салату). Всю «голову» бика обсипати потертим сиром на тертці і знову змастити майонезом. Дві третини салату обсипати жовтком, одну третину – білком. Вирізати із хліба «роги» та «вушка» бика. Очі та ніс можна зробити з маслин. Шкірка апельсина стане «кільцем у носі».
Рятує, коли всі салати вже з'їдені, а їсти все ще хочеться, запевняє користувач Маша Фомічова
Інгредієнти:
Приготування
Покласти перший шар тіста. Змастити його кетчупом (або соусом), покласти велику кількість сиру як трикутника. Накрити другим шаром тіста. Відрізати за викладеною формою. Розрізати краї та «закрутити» їх. Помазати зверху жовтком і посипати червоним перцем. Випікати 30 хвилин|мінути| на 180 градусах.
Дуже проста та смачна закуска, запевняє користувач Лера
Інгредієнти:
Приготування
Усі інгредієнти (крім сиру) відварити. Курячі грудки порізати кубиками. На дрібній тертці натерти сир, яйця та моркву. У глибокій мисці з'єднати філе, яйце, сир. Додати сметану чи йогурт, видавити часник і перемішати до однорідної маси. Сформувати з неї кульки розміром із мандарини. На харчову плівку викласти варену моркву та розкласти її тонким млинцем. Покласти в серединку сформовану кульку і загорнути. За бажанням мандаринки можна прикрасити чорним перцем та листочками м'яти.
Страва здивує гостей та порадує їх свіжим смаком, запевняє користувач ya_emmm
інгредієнти
Приготування
Огірки нарізати довгими та тонкими смужками. Яйце відварити. Дрібно порізати його та крабові палички. Змішати інгредієнти. Видавити часник. Додати майонез та перемішати. Взяти смужку огірка. Покласти на край суміш і загорнути у рол. Прикрасити ікрою.
Доповнить будь-який стіл та допоможе насититися. Рецепт надав користувач Василь Мішлен.
Інгредієнти :
Приготування
Сметану викласти у ємність. Додати туди нарізаний перець чилі, видавити часник, імбир. Посолити та поперчити суміш. Налити туди соєвий соус і ретельно перемішати. Підготовлену курку обмазати соусом зовні та зсередини. Покласти всередину курки часточки мандаринів та брюссельську капусту. Зашити. Закрити ніжки та крила курки фольгою, щоб не згоріли. Покласти в рукав і на лист (на останній налити трохи води). Поставити в духовку на 2:00 на 150 градусів. Після цього дістати з духовки і, розрізавши рукав, знову поставити хвилин на 5-7, щоб утворилася скоринка.
"Нереально смачна і соковита", стверджує користувач vaasilevss
інгредієнти
Приготування
Свинину нарізати невеликими шматочками. Додати спеції за смаком. У автора це перець, сушений часник, приправа Мексика, сіль, сушена м'ята та суміш перців. Покласти м'ясо у холодильник на 4 години. Цибулю нарізати півкільцями. Посипати його цукром та «пом'яти». Додати столову ложку оцту, змішаного із 150 мл води та залишити на 15 хвилин. Після цього воду злити.
У формі запікання викласти спочатку цибулю, потім зверху м'ясо. Закрити фольгою та поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після цього зняти фольгу і помістити в духовку ще на 20 хвилин, але цього разу при 200 градусах.
Автор рецепту Наталі По радить приготувати салату «одразу більше», тому що він «необговорювано смачний».
інгредієнти
Приготування
Всі інгредієнти (крім одного огірка та сиру) порізати дрібними кубиками. Укласти шарами, що змащуються майонезом: яйце, курка, огірок, морква по-корейськи. Зверху додати тертий сир. Огірок, що залишився, нарізати тонкими кружальцями і викласти у вигляді ялинки.
Рекомендує користувач Наїда.
Інгредієнти :
Приготування
Порізати кубиками курячу грудку, яйця та огірок. Скласти всі інгредієнти у ємність. Додати майонез. Перемішати.