Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Три рецепти смачних м'ясних та фруктових пирогів

Три рецепти смачних м'ясних та фруктових пирогів
Фото: Shutterstock

Австралійські міні-пироги з м'ясом

Улюблена закуска футбольних фанів Зеленого континенту.

ТРЕБА (на 8 порцій):

  • 1 кг яловичого фаршу
  • 800 г готового листкового тіста
  • 3 ст. ложки борошна
  • 1 цибулина
  • 100 мл бульйону
  • 50 г кетчупу
  • 2 ч. ложки вустерського соусу
  • 1/2 ч. ложки орегано
  • дрібка мускатного горіха
  • сіль
  • перець
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • невеликі круглі керамічні форми (приблизно 12 см).

ГОТОВИМО:

  1. Дрібно ріжемо цибулю, обсмажуємо до напівпрозорості, додаємо фарш, смажимо 5 хвилин.
  2. Додаємо бульйон, кетчуп, вустерський соус, орегано та мускатний горіх.
  3. Змішуємо борошно та 25 мл води, додаємо у фарш і знімаємо з вогню.
  4. Розподіляємо тісто за змащеними олією формами, заповнюємо фаршем. Закриваємо зверху тестом та скріплюємо краї.
  5. Випікаємо 15 хвилин|мінути| при 220 °С, потім знижуємо температуру до 180 °С і випікаємо ще 25 хвилин|мінути|.

Яблучний пиріг на сковороді. Фото: Shutterstock.

Яблучний пиріг на сковороді. Фото: Shutterstock.

Яблучний пиріг на сковороді

Насолоджуйтесь випічкою, навіть якщо у вас немає духовки.

ТРЕБА (на 6 порцій):

  • 3 яблука
  • 150 г + 2 ст. ложки цукру
  • 80 г вершкового масла
  • 50 г волоських горіхів
  • щіпка ваніліну
  • 300 г борошна
  • 200 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 1 ч. ложка соди або розпушувача.

ГОТОВИМО:

  1. Розігріваємо сковороду, змащуємо її олією, висипаємо 2 ст. ложки цукру, викладаємо нарізані на часточки яблука, прогріваємо до карамелізації цукру.
  2. Збиваємо яйця з цукром, додаємо ванілін, кефір, борошно, соду, розтоплену олію, подрібнені горіхи.
  3. Заливаємо тістом яблука.
  4. Готуємо під кришкою

30 – 40 хвилин на тихому вогні.

Пиріг з груш і маскарпон. Фото: Shutterstock.

Пиріг з груш і маскарпон. Фото: Shutterstock.

Пиріг з грушами та маскарпоне

Італійський десерт для сімейного обіду.

ТРЕБА (на 6 - 8 порцій):

Тісто:

  • 250 г борошна
  • 125 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • 1 ст. ложка сметани
  • 1 ч. ложка лимонної цедри
  • дрібка солі.

Крем:

  • 250 г маскарпоне
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 краплі ванільного екстракту
  • 2 ст. ложки борошна
  • 3 груші
  • сік половинки лимона
  • 50 г рубаного смаженого фундуку
  • 2 ст. ложки абрикосового джему
  • 1 ч. ложка фруктового лікеру.

ГОТОВИМО:

  1. Тісто: жовток розтираємо з цукром, додаємо натерту олію, сметану, борошно, розтираємо пальцями в крихту і замішуємо тісто. За необхідності додаємо 1 ст. ложку холодної води. Загортаємо в плівку і забираємо в холодильник на півгодини.
  2. Розкочуємо тісто за розміром форми (приблизно 26 – 28 см) з урахуванням бортиків. Викладаємо у форму, розколюємо вилкою, застилаємо кулінарним пергаментом, засипаємо сухою квасолею і підпікаємо 15 хвилин при 180 ° С, даємо охолонути.
  3. Маскарпоне збиваємо з цукром, яйцем, ванільним екстрактом та борошном.
  4. Груші чистимо, видаляємо насіння, змащуємо лимонним соком зрізи.
  5. Крем викладаємо у пісочну основу. Зверху викладаємо груші зрізом донизу, посипаємо дробленим фундуком.
  6. Випікаємо 45 хвилин|мінути| при 170 °С.
  7. Робимо глазур для груш: абрикосовий джем та лікер змішуємо з 4 ст. ложками води і кип'ятимо
    3 – 4 хвилини, поки джем не розтане. Проціджуємо та змащуємо груші.

Вівсяно-кокосові панкейки. Фото: Shutterstock.

Вівсяно-кокосові панкейки. Фото: Shutterstock.

Вівсяно-кокосові панкейки

Панкейки, вони ж оладки, без борошна та олії – ситна та смачна підзарядка для організму з ранку.

ТРЕБА (на 1 порцію):

  • 100 г кефіру
  • 60 г вівсяних пластівців
  • 40 г кокосової стружки
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. тростинного цукру
  • 1/4 ч. л. соди.
  • Мед чи натуральні сиропи для подачі.

ГОТОВИМО:

  1. Яйця збити з содою та підсолоджувачем. Додати решту інгредієнтів і замісити тісто.
  2. Антипригарну сковорідку добре розігріти, зменшити вогонь майже до мінімуму.
  3. Готувати панкейки без олії та кришки, випікаючи по 2 - 3 хвилини з кожного боку.
  4. Полити натуральним сиропом чи медом.
Новини по темі: рецепти їжа