Що приготувати смачного та незвичайного з курячого м'яса
28 жовтня 2021 09:000
Фото: Shutterstock
Ніжки у сливовому соусі
ТРЕБА (на 3 порції):
1 кг курячих гомілок
400 г слив (переважно угорка)
2 ст. ложки рослинної олії
1/2 ч. ложки чебрецю
1/2 ч. ложки солі
чорний перець
гілочки розмарину.
ГОТОВИМО:
Сливи миємо, видаляємо кісточки, додаємо чебрець і трохи перцю, пробиваємо у блендері.
Суміш виливаємо в сотейник, доводимо до кипіння і гасимо на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.
Заливаємо соусом гомілки та залишаємо на 2 години для маринування.
Перекладаємо гомілки у форму, присолюємо і заливаємо соусом, що залишився. Додаємо розмарин.
Випікаємо 1:00 при 180 °С. Подаємо з будь-яким гарніром (рис, картопля, гречка).
Курка каччіатор. Фото: Shutterstock
Курка каччіаторе
ТРЕБА (на 4 порції):
1,5 кг курячих стегон зі шкірою або гомілок (можна обробити і цілу курку)
400 г печериць
1 банка томатів у власному соку (400 г)
1 солодкий перець
2 черешка селери
1 цибулина
2 зубчики часнику
1 банка маслин без кісточок
3 ст. ложки оливкової олії
130 г сухого білого вина
1/2 склянки курячого бульйону чи води
невеликий пучок петрушки
щіпка орегано
1 перець чилі
сіль
перець.
ГОТОВИМО:
Стегна, гомілки або шматки курки обсмажуємо на оливковій олії до рум'яної скоринки та прибираємо зі сковороди.
У ту ж сковороду додаємо нарізані цибулю, гриби, солодкий перець та селеру. Смажимо 5 хвилин.
Додаємо розчавлений часник, смажимо хвилину.
Повертаємо на сковороду куряче м'ясо, додаємо бульйон, томати, вино, подрібнений чилі, солим-перчим. Якщо томати кислуваті, додаємо трохи цукру. Гасимо на повільному вогні 30 хвилин.
Маслини ділимо навпіл, ріжемо петрушку і додаємо в сковороду. Посипаємо орегано та перемішуємо. Вимикаємо вогонь та даємо страві постояти 5 хвилин під кришкою.
Подаємо з пастою чи рисом.
Тика масалу. Фото: Shutterstock
Тікка масалу
ТРЕБА (на 3 порції): 4 курячих філе.
Для маринаду:
250 г несолодкого йогурту
сіль
перець
2 ч. ложки зіри
1 ч. ложка приправи гарам масалу
1 ст. ложка сухого імбиру
2 ч. ложки меленого перцю гострого.
Для соусу:
250 мл вершків
250 г томатів у власному соку
2 ч. ложки зіри
2 ч. ложки солодкої паприки
1/2 ч. ложки куркуми
1 ч. ложка приправи гарам масалу
сіль
2 ст. ложки арахісової олії
пучок кінзи.
ГОТОВИМО:
Маринад для філе: змішуємо йогурт, спеції для маринаду та імбиру. Трохи солимо.
Філе ріжемо на великі шматки, заливаємо маринадом і перемішуємо. Залишаємо на 4 - 5 годин у холодильнику.
Деко застилаємо пергаментом, викладаємо шматки філе і трохи запікаємо в духовці при 180 °С.
На сковороді підсмажуємо на олії подрібнений часник, додаємо всі спеції для соусу, томати, вершки та рештки маринаду. Доводимо до кипіння і гасимо на тихому вогні 10 хвилин, поки соус не почне густіти.
Кладемо в соус шматочки курки і гасимо ще 10 хвилин.
У сотейник наливаємо соєвий соус, додаємо мед, спеції, тиснемо часник, подрібнений імбир і прогріваємо на вогні, помішуючи. Знімаємо з вогню, щойно з'явилися перші ознаки кипіння.
Викладаємо крильця на лист, застелений фольгою. Кулінарним пензлем наносимо глазур.
Запікаємо в духовці 10 хвилин, виймаємо лист, ще раз наносимо глазур, знову запікаємо 10 хвилин. Виймаємо, фінально глазуруємо, запікаємо ще 10 хвилин. Посипаємо кунжутом і подаємо з|із| соусом барбекю.
Ніжки бакхендль по-віденськи. Фото: Shutterstock
Ніжки бакхендль по-віденськи
Традиційні страви австрійської кухні.
ТРЕБА (на 2 порції):
4 курячі гомілки
1 ст. ложка лимонного соку
олія для смаження
3 ст. ложки борошна
1 яйце
5 ст. ложок панірувальних сухарів
сіль
перець
половинки лимона для подачі.
ГОТОВИМО:
Гомілки сухим паперовим рушником, збризкуємо лимонним соком, солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо маринуватися на півгодини.
Мариновані гомілки обвалюємо в борошні, потім занурюємо у збите яйце і присипаємо сухарями.
Розігріваємо масло на сковороді, обсмажуємо гомілки з усіх боків до рум'яної скоринки.
Перекладаємо обсмажені гомілки на лист і запікаємо в духовці 25 хвилин при 180 °С.
Подаємо з скибочкою лимона, на гарнір - салат зі свіжих овочів або картопля фрі.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies