Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Що приготувати смачного та незвичайного з курячого м'яса

Що приготувати смачного та незвичайного з курячого м'яса
Фото: Shutterstock

Ніжки у сливовому соусі

ТРЕБА (на 3 порції):

  • 1 кг курячих гомілок
  • 400 г слив (переважно угорка)
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 1/2 ч. ложки чебрецю
  • 1/2 ч. ложки солі
  • чорний перець
  • гілочки розмарину.

ГОТОВИМО:

  1. Сливи миємо, видаляємо кісточки, додаємо чебрець і трохи перцю, пробиваємо у блендері.
  2. Суміш виливаємо в сотейник, доводимо до кипіння і гасимо на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Заливаємо соусом гомілки та залишаємо на 2 години для маринування.
  4. Перекладаємо гомілки у форму, присолюємо і заливаємо соусом, що залишився. Додаємо розмарин.
  5. Випікаємо 1:00 при 180 °С. Подаємо з будь-яким гарніром (рис, картопля, гречка).

Курка каччіатор. Фото: Shutterstock

Курка каччіатор. Фото: Shutterstock

Курка каччіаторе

ТРЕБА (на 4 порції):

  • 1,5 кг курячих стегон зі шкірою або гомілок (можна обробити і цілу курку)
  • 400 г печериць
  • 1 банка томатів у власному соку (400 г)
  • 1 солодкий перець
  • 2 черешка селери
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 банка маслин без кісточок
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • 130 г сухого білого вина
  • 1/2 склянки курячого бульйону чи води
  • невеликий пучок петрушки
  • щіпка орегано
  • 1 перець чилі
  • сіль
  • перець.

ГОТОВИМО:

  1. Стегна, гомілки або шматки курки обсмажуємо на оливковій олії до рум'яної скоринки та прибираємо зі сковороди.
  2. У ту ж сковороду додаємо нарізані цибулю, гриби, солодкий перець та селеру. Смажимо 5 хвилин.
  3. Додаємо розчавлений часник, смажимо хвилину.
  4. Повертаємо на сковороду куряче м'ясо, додаємо бульйон, томати, вино, подрібнений чилі, солим-перчим. Якщо томати кислуваті, додаємо трохи цукру. Гасимо на повільному вогні 30 хвилин.
  5. Маслини ділимо навпіл, ріжемо петрушку і додаємо в сковороду. Посипаємо орегано та перемішуємо. Вимикаємо вогонь та даємо страві постояти 5 хвилин під кришкою.
  6. Подаємо з пастою чи рисом.

Тика масалу. Фото: Shutterstock

Тика масалу. Фото: Shutterstock

Тікка масалу

ТРЕБА (на 3 порції): 4 курячих філе.

Для маринаду:

  • 250 г несолодкого йогурту
  • сіль
  • перець
  • 2 ч. ложки зіри
  • 1 ч. ложка приправи гарам масалу
  • 1 ст. ложка сухого імбиру
  • 2 ч. ложки меленого перцю гострого.

Для соусу:

  • 250 мл вершків
  • 250 г томатів у власному соку
  • 2 ч. ложки зіри
  • 2 ч. ложки солодкої паприки
  • 1/2 ч. ложки куркуми
  • 1 ч. ложка приправи гарам масалу
  • сіль
  • 2 ст. ложки арахісової олії
  • пучок кінзи.

ГОТОВИМО:

  1. Маринад для філе: змішуємо йогурт, спеції для маринаду та імбиру. Трохи солимо.
  2. Філе ріжемо на великі шматки, заливаємо маринадом і перемішуємо. Залишаємо на 4 - 5 годин у холодильнику.
  3. Деко застилаємо пергаментом, викладаємо шматки філе і трохи запікаємо в духовці при 180 °С.
  4. На сковороді підсмажуємо на олії подрібнений часник, додаємо всі спеції для соусу, томати, вершки та рештки маринаду. Доводимо до кипіння і гасимо на тихому вогні 10 хвилин, поки соус не почне густіти.
  5. Кладемо в соус шматочки курки і гасимо ще 10 хвилин.
  6. Подаємо з рисом.

Крильця в глазурі. Фото: Shutterstock

Крильця в глазурі. Фото: Shutterstock

Крильця в глазурі

Скрасять навіть найнуднішу футбольну трансляцію.

ТРЕБА (на 4 порції) :

  • 1 кг крилець
  • 125 мл соєвого соусу
  • 125 мл меду
  • 3 зубчики часнику
  • 10 г свіжого імбиру
  • суміш спецій для курки
  • сіль
  • перець
  • трохи кунжуту для подачі.

ГОТОВИМО:

  1. Крильця промиваємо, видаляємо тонкі фаланги, сушимо паперовими рушниками.
  2. Солимо, перчимо, перемішуємо.
  3. У сотейник наливаємо соєвий соус, додаємо мед, спеції, тиснемо часник, подрібнений імбир і прогріваємо на вогні, помішуючи. Знімаємо з вогню, щойно з'явилися перші ознаки кипіння.
  4. Викладаємо крильця на лист, застелений фольгою. Кулінарним пензлем наносимо глазур.
  5. Запікаємо в духовці 10 хвилин, виймаємо лист, ще раз наносимо глазур, знову запікаємо 10 хвилин. Виймаємо, фінально глазуруємо, запікаємо ще 10 хвилин. Посипаємо кунжутом і подаємо з|із| соусом барбекю.

Ніжки бакхендль по-віденськи. Фото: Shutterstock

Ніжки бакхендль по-віденськи. Фото: Shutterstock

Ніжки бакхендль по-віденськи

Традиційні страви австрійської кухні.

ТРЕБА (на 2 порції):

  • 4 курячі гомілки
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • олія для смаження
  • 3 ст. ложки борошна
  • 1 яйце
  • 5 ст. ложок панірувальних сухарів
  • сіль
  • перець
  • половинки лимона для подачі.

ГОТОВИМО:

  1. Гомілки сухим паперовим рушником, збризкуємо лимонним соком, солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо маринуватися на півгодини.
  2. Мариновані гомілки обвалюємо в борошні, потім занурюємо у збите яйце і присипаємо сухарями.
  3. Розігріваємо масло на сковороді, обсмажуємо гомілки з усіх боків до рум'яної скоринки.
  4. Перекладаємо обсмажені гомілки на лист і запікаємо в духовці 25 хвилин при 180 °С.
  5. Подаємо з скибочкою лимона, на гарнір - салат зі свіжих овочів або картопля фрі.
Новини по темі: рецепти їжа