Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
28 березня
Завантажити ще

Переможниця конкурсу кондитерів з Чернігова: Дивлячись на мою фігуру, люди думають, що я не люблю солодке

Переможниця конкурсу кондитерів з Чернігова: Дивлячись на мою фігуру, люди думають, що я не люблю солодке
Фото: Марія Труш

Що потрібно для кулінарного шедевра? Кілограми продуктів і безсонні ночі. Стільки знадобилося бронзовій призерці міжнародного англійської конкурсу для кондитерів Марії Труш з Чернігова на створення шедеврального торта. У своєму мистецтві вона залишила з носом більше 500 учасників з 29 країн.

Спочатку було хобі

- До срібла »не вистачило всього одного бала, - поскаржилася« КП в Україні »Марія Труш. - Але все одно я задоволена! Бронза дає стимул розвиватися далі.

Свій перший торт на замовлення початківець кондитер зробила 9 років тому. До цього Маша пекла для себе і близьких.

- У ті роки я нічого не знала про торти і мені було взагалі якось дивно, що мене про це попросили. Я - самоучка, а за освітою - інженер-конструктор. Закінчила інститут, працювала в своїй сфері діяльності і паралельно займалася випічкою. Для мене це було хобі, - розповіла кондитер. - Рік тому я пішла в декрет і зрозуміла, що робота кондитера мені подобається все більше і більше. Зараз я в другому декреті і почала проходити онлайн-курси від майстрів-кондитерів.

Торт Марії Труш. Фото: Марії Труш

Торт Марії Труш. Фото: Марії Труш

Восьминіг вагою в 10 кіло

Досить побачити конкурсну роботу Марії, щоб переконатися: з таким завданням зможе впоратися далеко не кожен. На сріблястій платформі торта розмістився восьминіг. Одним з щупалець він тримає маленький тортик із зображенням корабля. Виріб з перламутровим покриттям прикрашає безліч дрібних деталей, які потребують ювелірної роботи.

- Нашим конкурсним завданням була тема «Таємниці морських глибин». Можна було придумати все що завгодно! Я вибрала восьминога. Зліпити його не так просто, як здається на перший погляд. Для 3D-елементів потрібні міцні конструкції з металевими шпильками, гайками та дерев'яними підкладками. Нас навчали цьому на майстер-класах. А далі - політ фантазії,

продовжує переможниця.

За рахунок важкого ярусу важить такий торт близько 10 кілограмів! І, звичайно, він смачний. До складу входять ванільний бісквіт, крем чіз на вершках і ягідний прошарок. Усередині восьминога - медовик (3D-тортики вимагають більш жорсткого тіста). Правда, Машу трохи засмутило, що журі не спробувало її виріб на смак.

- В основному це конкурс декораторського мистецтва. Нас вчили, як збирати такий торт, як його декорувати, і оцінювали тільки це. Оскільки конкурс проходив в режимі онлайн, його ніхто не мацав і не пробував на смак. Важливий був зовнішній вигляд виробу, - пояснює Марія Труш.

Торт переможця. Фото: Марії Труш

Торт переможця. Фото: Марії Труш

Кондитер в декреті не спить ночами

Ще одне досягнення Марії, про яке не розкажуть на конкурсі кондитерів, - поєднання материнства з навчанням. Наша співрозмовниця - мама двох маленьких хлопчиків:

- Я - в другому декреті. Старшому синові 5 років, молодшому - рік. Поки мені важко з малюком, але я дуже рада, що в наш час завдяки інтернету є можливість займатися дітьми і саморозвитком.

Не спати ночами для кондитера в декреті - звичайна справа.

- Дітей поклала - вночі готую. Конкурсний торт збирала цілий день і всю ніч безперервно, - додала Маша.

Доля восьминога переможця передбачувана - його з'їли вдома всі члени сім'ї. Крім молодшенького: йому поки зарано.

До речі, велика кількість солодощів вдома ніяк не позначається на фігурі кондитера.

- Дивлячись на мене, можна подумати, що я не їм борошняне і солодке, але це не так, - стверджує Марія. - Дуже навіть спокушаюся на власні вироби. Просто живу в такому ритмі життя, що спокійно поїсти вдається далеко не завжди.

Торт з єдинорогом. Фото: Марії Труш

Торт з єдинорогом. Фото: Марії Труш

Готуємо як переможець

Рецепт шоколадного торта зі смаком «Баунті»

ТІСТО:

  • борошно - 80 г;
  • какао - 20 г;
  • 3 яйця;
  • цукор - 120 г;
  • розпушувач - 0,5 чайної ложки.

Збиваємо яйця з цукром до білої піни, окремо просіюємо сухі інгредієнти. Коли яйця збиті, починаємо додавати потроху сухі інгредієнти. Акуратно перемішуємо суміш лопаткою і переливаємо її в форму діаметром 16 см.

«Для випікання я б радила все-таки використовувати кільця з нержавійки, дно потрібно запечатати фольгою або роз'ємну форму, проте в цьому випадку потрібно покрити дно пергаментом, - радить наша співрозмовниця. - Переливаємо, випікаємо при 180 градусах. Готовність тіста перевіряємо дерев'яною шпажкою ».

КРЕМ: для нього Маша найчастіше використовує крем чіз на вершках.

  • Вершковий сир - 400 г;
  • цукрова пудра - 120 г;
  • вершки 33% - 100 г.

Всі інгредієнти потрібно з'єднати і збити до отримання пишного крему.

Начинка зі смаком «Баунті»:

  • кокосова стружка - 150 г;
  • молоко - 250 мл;
  • цукор - 200 г;
  • вершкове масло - 100 г.

З'єднуємо вершкове масло, цукор і молоко. Перемішуємо, ставимо на середній вогонь. Коли цукор з маслом розчиниться, засипаємо кокосову стружку і проварюємо 10-15 хвилин, злегка помішуючи. Після охолоджуємо і збираємо торт.

«Коли все готово, ділимо корж на 3 частини. Кожну частину обов'язково просочуємо 10% вершками (якщо вершки занадто жирні, я злегка розбавляю їх кип'яченою водою) », - радить експерт з солодощів.

Після потрібно просочити корж - викласти шар крему - додати начинку «Баунті» - ще один корж - просочуємо його кремом - додаємо начинку - покриваємо кремом черговий просочений корж.

Фінішне покриття: для нього Маша рекомендує використовувати крем чіз на маслі.

  • Масло вершкове - 100 г;
  • крем чіз - 200 г;
  • цукрова пудра - 35 г.

«Спочатку збиваємо масло з пудрою, а потім додаємо холодний вершковий сир. Все добре вимішуємо, але не збиваємо ». Вуаля! Готовий верхній шар, а разом з ним і тортик. Смачного!