Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

Як смачно приготувати яблука: чотири незвичайних рецепта

Як смачно приготувати яблука: чотири незвичайних рецепта

яблучні троянди

ТРЕБА (на 6 штук):

  • 250 г готового листкового тіста (1 пласт з упаковки в 500 г)
  • 2 великих твердих яблука
  • сік половинки лимона
  • 3 ст. ложки джему або варення
  • 3 ст. ложки борошна
  • трохи кориці і цукрової пудри.

ГОТУЄМО:

  1. Розморожуємо тісто.
  2. Яблука ділимо навпіл, видаляємо серцевину і ріжемо тонкими скибочками. Кладемо скибочки в каструльку, заливаємо холодною водою і додаємо лимонний сік. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо хвилину. Скибочки повинні розм'якшити і не ламатися при згортанні (але і не перетравитися). Відкидаємо скибочки на друшляк.
    Тісто розгортаємо в прямокутник 30 х 22 см і розрізаємо на 6 смужок шириною 5 см.
  3. Смужку тесту змащуємо тонким шаром джему (якщо він занадто густий, додаємо ложку води і прогріваємо в мікрохвильовці).
  4. На верхню половину смужки викладаємо яблучні скибочки внахлест «дугами» вгору, щоб скибочки виступали за край тесту.
  5. Загинаємо нижній край тесту, зафіксувавши скибочки.
  6. Притримуючи скибочки, звертаємо тісто в трояндочку, кінець смужки скріплюємо пальцем.
  7. Щоб трояндочки не звертати при випіканні, викладаємо їх в форми для мафінів. Посипаємо корицею.
  8. Випікаємо при температурі 180 ° С 20 хвилин (або за інструкцією до тесту).
  9. Готові трояндочки посипаємо цукровою пудрою.

Норвезька яблучний пиріг

Відмінна риса цього пирога - пелюстки мигдалю.

ТРЕБА: (на 6 - 8 порцій):

  • 4 яблука
  • 1 ч. Ложка кориці
  • 15 г коричневого цукру
  • 25 г пелюсток мигдалю.
  • тісто:
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 150 г борошна
  • 1 ч. Ложка розпушувача
  • чверть ч. ложки солі
  • 50 мл жирних вершків.

ГОТУЄМО:

  1. Яблука миємо, чистимо, видаляємо серцевину, ріжемо тонкими часточками, посипаємо корицею і коричневим цукром.
  2. Вершкове масло збиваємо з цукром до пишності, додаємо яйця.
  3. В іншій мисці змішуємо просіяне борошно, розпушувач і сіль, змішуємо.
  4. Потроху всипаємо борошно в масляну суміш, змішуємо, додаємо вершки. Тісто виходить досить густим, але залишається рідким.
  5. Форму змащуємо маслом або вистилає пергаментом, виливаємо тісто.
  6. Яблука розкладаємо по поверхні рівним шаром (можна вставляти часточки на ребро, трохи їх нахиливши).
  7. Посипаємо мигдалем.
  8. Випікаємо 30 - 35 хвилин.

фаршировані яблука

ТРЕБА (на 3 порції):

  • 6 яблук
  • 100 г м'ясного фаршу
  • 100 г яловичої печінки
  • 1 цибулина
  • 1 ст. ложка в'ялених помідорів
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. Ложки сушеного шавлії
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • жменю родзинок
  • 100 мл сухого білого вина
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • сіль
  • перець.

ГОТУЄМО:

  1. Печінка промиваємо, видаляємо плівки, дрібно ріжемо.
  2. Цибулю дрібно ріжемо, смажимо до м'якості, додаємо часник.
  3. Кладемо фарш, розминаємо, смажимо 5 хвилин. Додаємо печінку. Смажимо ще 5 хвилин. Солимо, перчимо, під кришкою доводимо до готовності.
  4. Ізюм промиваємо окропом, в'ялені помідори подрібнюємо, відправляємо в фарш. Додаємо шавлія, перемішуємо.
  5. У яблук зрізаємо верхівку, вибираємо м'якоть, залишивши стінки завтовшки 1 см, скроплюємо лимонним соком. Яблучну м'якоть можна додати в фарш.
  6. Начиняємо яблука, поливаємо вином, прикриваємо верхівкою і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 200 ° С.

Соус з яблук до м'яса

ТРЕБА (на 5 порцій):

  • 400 г яблук
  • 1 цибулина
  • 20 г меду
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 50 мл червоного вина
  • 40 г цукру
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • сіль
  • перець.

ГОТУЄМО:

  1. Яблука ріжемо дрібними кубиками, цибулю дрібно шаткуємо.
  2. У мед додаємо лимонний сік, перемішуємо.
  3. Лук смажимо на оливковій олії до напівпрозорості. Додаємо яблука, тушкуємо 10 хвилин під кришкою.
  4. Додаємо цукор, сіль, перець, тушкуємо, помішуючи, ще 5 хвилин.
  5. Додаємо вино, перемішуємо, млоїмо 10 хвилин на тихому вогні під кришкою.
  6. Додаємо суміш меду з лимонним соком, Томім ще 15 хвилин, помішуючи.
  7. Остуджують і пробиваємо блендером до однорідності. Зберігаємо в холодильнику.

Новини по темі: рецепти їжа