Домашній лимонад – смачний та корисний напій, у якому міститься безліч вітамінів. А в таку спеку, що може бути краще?
Приготувати домашній лимонад не складе труднощів - вода, лимонний сік, лимони та цукор. Дуже просто! Але фрукти, ягоди та пряні трави допоможуть урізноманітнити смак напою. Ось кілька рецептів домашніх лимонадів, які врятують від спеки.
Базиліковий лимонад
Базиліковий лимонад
Складові
пучок базиліка
лимон
2 л води
3 ст.л меду (або цукру)
1 гілочка м'яти
Приготування
Базилік порізати, вичавити сік половини лимона, іншу половину нарізати кружальцями і додати листочки м'яти, залити всі ці складові 0.5 л окропу. Перемішати і дати охолонути. У теплу масу додати мед, перемішати до розчинення. Процідити отриманий концентрат і додати ще 1.5 л води. Забрати в холодильник і дати охолонути.
Тархун промийте, просушіть та подрібніть у блендері.
Додайте в пюре цукор і добре перемішайте.
Лимон і лайм наріжте часточками і додайте до тархуна.
Залийте газованою водою, перемішайте та залиште в холодильнику на 2-3 години.
Готовий лимонад процідіть і подавайте в келихи, наповнені кубиками льоду.
Секрети приготування лимонаду
Рецепт приготування домашнього лимонаду навряд чи викличе якісь труднощі, проте варто пам'ятати кілька простих правил:
Для приготування лимонаду використовуйте лише натуральні продукти. Якщо рецепт містить сік лимона, апельсина чи інших фруктів, то варто вичавити його самостійно. Не варто використовувати готовий сік. Якщо ви вирішили використовувати газовану воду, варто віддати перевагу воді, яка не має специфічного сильно вираженого смаку. Домашній лимонад краще зберігати у скляній тарі, не варто переливати його у пластикові пляшки.
До речі
Охолоджувати лимонад можна як кубиками льоду, а й замороженими ягодами.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies