Завантажити ще

Магучіх переказала зоозахисникам мільйон гривень з призових коштів

Магучіх переказала зоозахисникам мільйон гривень з призових коштів
Фото: REUTERS/Manon Cruz

Спортсменка Ярослава Магучіх переказала українським зоозахисникам частину призових грошей за досягнення на Іграх-2024 у Парижі. Як повідомляється на сторінці спортсменки в інстаграмі, олімпійська чемпіонка пожертвувала мільйон гривень.

Гроші отримали організація з порятунку тварин і довкілля UAnimals та чотири притулки для тварин -  «Пегас» з Дніпра,  «Сумське товариство захисту тварин», Центр порятунку, евакуації та реабілітації тварин з інвалідністю та «Фонд Дніпро енімалс».

- Наразі в Україні дуже багато безпритульних тварин, і притулкам потрібна підтримка, щоб подбати про кожного. Окрім фінансової та волонтерської підтримки ви можете брати тварин із перевірених притулків у свої сім’ї незалежно від породи. Мій кіт теж із притулку і теж безпородний, але він найкращий у світі та мій улюблений стрибун. Тож якщо у вас є можливість врятувати тварину — врятуйте! — прокоментувала свої дії Магучіх.

Також спортсменка планує частину призових грошей віддати на потреби ЗСУ і до фонду психологічної підтримки.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений UAnimals (@uanimals.official)

  • 4 серпня Ярослава Магучіх виборола "золото" Олімпіади у Парижі у стрибках у висоту. Магучіх вперше в кар'єрі стала олімпійською чемпіонкою. 
  • Призові українським спортсменам від держави за золоту медаль Олімпіади становлять 125 тисяч доларів. Ще 50 тисяч доларів має виплатити Ярославі Міжнародна федерація легкої атлетики.